Ο Φυσιολογικός Τοκετός

Η κάθε γυναίκα έχει την ιστορία της και σε αυτές έρχομαι να προσθέσω τη δική μου, χωρίς προλόγους και σάλτσες.

  1. Έσπασαν τα νερά- πήγα στο νοσοκομείο- άρχισα να έχω αραιές ωδίνες.
  2. Με βάλανε σε καρδιοτοκογράφο. Η καρδιά της μικρής τέλεια.
  3. Μου έκαναν κλύσμα (διπλό γιατί είχα φάει σαν το ζώο τη μέρα πριν). Το περίμενα τραγικό- δεν είναι.
  4. Με πήγαν στην αίθουσα τοκετών. Με συνέδεσαν κι εκεί με καρδιοτοκογράφο και με ορό.
  5. Μου ενίσχυσαν τους πόνους με ωξυτοκίνη για να πάει όλη η διαδικασία πιο γρήγορα. Δε με ρώτησαν αν θέλω. Με ρώτησαν όμως αν αντέχω κι όσο άντεχα μου ενίσχυαν κι άλλο τους πόνους.
  6. Ο τοκετός μου κράτησε από τις 9.30 το πρωί εως τις 2 παρά τέταρτο. Γύρω στο 6-7 διαστολή, σκέφτηκα την επισκληρίδιο, με τη βοήθεια των μαιών απέρριψα τη σκέψη.
  7.  Όταν το μωρό ήταν έτοιμο να βγει, ήρθαν οι γιατροί, μου έκαναν περινεοτομή- δεν το κατάλαβα- έβγαλαν το μωρό, μου το έδειξαν και το έβαλαν δίπλα μου  σε κάτι που μοιάζει σα θερμαινόμενη κούνια, σε σημεία να το βλέπω αλλά όχι να το φτάνω.
  8. Ακολούθησε η έξοδος του πλακούντα που είναι σα μια σούπερ μίνι γέννα. Πολύ άβολο αλλά έχεις το μωρό δίπλα κι όχι μέσα μετά από 9 μήνες και  θέλεις να τελειώνουν όλοι για να το πάρεις αγκαλιά. Τα ράμματα της περινεοτομής είναι ο επίλογος που δε θέλω να θυμάμαι κι ευτυχώς ήδη ανακαλώ πολύ αμυδρά. Πολύ δυσάρεστο. Δε βοήθησε που δεν έκανα τις ασκήσεις μου (Kegel), δε βοήθησε που πήρα 300 κιλά, δε βοήθησε που το μωρό ήταν 3750. Δε με έπιανε κι η αναισθησία… άστα, σου λέω. Πάντως, δεν είμαι ούτε πολύ δυνατή, ούτε πολύ γενναία.  Ή τουλάχιστον δεν τον ήξερα πριν γίνω μάνα.
  9.  Περίμενα ξάπλωτή σε φορείο έξω από την αίθουσα τοκετών όπου περιοδικά με έβλεπαν οι γιατροί. Η δίωρη αναμονή στόχο έχει να προλάβουν ό,τι κακό μπορεί να συμβεί μετά – συνήθως τίποτα. Εκεί μου έδωσαν Mitrox ένα φάρμακο για να βοηθήσουν τη μήτρα να αρχίσει να επανέρχεται. Αυτό ένιωσα να με ζαλίζει και λίγο πανικοβλήθηκα. Επίσης, ήταν δύσκολο να είμαι ξαπλωμένη μακριά από τη μικρή. Εκείνη να έχει βγει έξω κι εγώ να είμαι με το ζόρι ξαπλωμένη στα δέκα μέτρα. Να τρελαθώ! Ο λόγος ήταν πρακτικός. Θερμαινόμενο «καλαθάκι» (μα πώς λέγεται επιστημονικά;!;) έχει μόνο στην αίθουσα τοκετών κι εκείνη τη μέρα γεννούσαμε όλες κατά συρροή. Έπρεπε να βγω να μπει να γεννήσει η επόμενη! Δημόσιο Νοσοκομείο- τι να κάνεις; Δείχνεις κατανόηση. Ειδικά όταν βλέπεις τόσους ανθρώπους να προσπαθούν και να καταφέρνουν να κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους σε εκείνες τις συνθήκες.
  10.  Όσο ήμουν εκεί βγήκαν και έδειξαν τη μικρή στο μπαμπά της για πρώτη φορά. Σε ένα δίωρο, έβγαλαν και μένα, κατακόκκινη, ζορισμένη, πονεμένη, περήφανη, Μ Α Ν Α. Κι ενώ τα μάτια μου δεν είχαν καν βουρκώσει όσο γεννούσα ή όταν πρωτοείδα το παιδί μου, έβαλα τα κλάματα αμέσως μόλις είδα τη μικρή στην αγκαλιά στον άντρα μου.

«Η Οικογένειά μου», σκέφτηκα και ήθελα απλά να κοιμηθώ.

http://momfatale.gr/ baby born hours ago

Μόνη μετά από 9 μήνες.

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος