Κοιμήσου Κοπέλα Μου!

Η μητροτητα είναι υπέροχη, αλλά πολύ σκληρή όταν θες να παίξεις το ρόλο σου σωστά. Ένας τρόπος να ανταπεξέλθεις, λοιπόν, είναι μπεις στο παιχνίδι ξεκούραστη.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πως ο ύπνος φτάνει να γίνεται είδος υπό εξαφάνιση!

1. Στην αρχή ξενυχτούσες βγαίνοντας, βολτάροντας, κάνοντας σεξ. Μέχρι εκείνο το μοιραίο σέξ που τα άλλαξε όλα! Μετά άρχισαν οι συχνοουρίες, οι αναγούλες, οι ανακατωσούρες, οι ανακατατάξεις. Περνάς το πρώτο τρίμηνο με αναγούλες (λίγες ή πολλές), λίγο ζόρι, λίγο άγχος, πολύ χαρά, ενθουσιασμό.

Από τις 7 ώρες που κοιμόσουν, είσαι στις 5. Αλλά κρατιέσαι ακόμη.

2. Ο καιρός περνάει και πριν το καταλάβεις είσαι στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Αν και ήσουν σίγουρη ότι το πήγαινες καλά με τη διατροφή, είσαι έτοιμη να εκραγείς. Τα πόδια τούμπανο, η κοιλιά τουμπανότερο κι εσύ στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού! Χώρια που στο πρώτο παιδί φτάνουν οι μέρες κι αρχίζεις και σκέφτεσαι, «αυτό πώς είπαμε οτι θα βγει από “κει μέσα;»

Αν είσαι στις 3-4 καλές ώρες ύπνου, θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό.

3. Και ήρθε η ώρα και γεννήθηκε το αστέρι της ζωής σου. Θηλάζεις ανά δύο ή τρεις ώρες για δύο μήνες, μετά γίνονται τέσσερις οι ώρες, σιγά-σιγά πέντε κι είμαστε ακόμη στο εξάμηνο. Τον πρώτο καιρό, επίσης, πετιέσαι από το κρεβάτι στη μέση της νύχτας για να δεις… αν αναπνέει! Με λίγα λόγια:

Επισήμως ο ύπνος σου,  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ κι έχει γίνει σιέστα στην καλύτερη περίπτωση.

momfatale.gr

Το άρθρο αυτό, λαμβάνοντας υπ” όψιν, πόσες ευθύνες πέφτουν καθημερινά στις γυναικείες πλάτες, αλλά και την αυπνία που πάει συνήθως πακέτο με τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση των παιδιών, στόχο θέτει να ωθήσει ολοένα και περισσότερες γυναίκες να κοιμούνται απενοχοποιημένα, για όσο περισσότερο γίνεται σε διάρκεια και χρόνο, όποτε βρίσκουν ευκαιρία, σε όποια μέρος λάχει και μπορούν: να κοιμούνται, να λαγοκοιμούνται, να πλαγιάζουν, να πέφτουν , να την πέφτουν, να χαλαρώνουν, να ξεκουράζονται, να απλώνουν την αρίδα τους, να χουζουρεύουν και να περιποιούνται τον εαυτό τους με κάθε ευκαιρία!

Όπως έλεγε άλλωστε κι ένα γνωστό internet meme «δε θέλω να κοιμάμαι σα μωρό- θέλω να κοιμάμαι σαν τον άντρα μου»!!!

;)

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος