The MOM FATALE Team: Όλγα Τόλιου

“Όταν πριν δύο περίπου χρόνια συστάθηκε η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σαμοθράκης με τη μούρη μου στη σκηνοθετική καρέκλα, καθίσαμε με τον Διευθυντή Παραγωγής, τον εξαιρετικό (φίλο) Γιώργο Αστεριάδη και καταγράψαμε όλες τις ανάγκες που θα παρουσιαζόταν εν όψει της παράστασης, τις οποίες προσπαθήσαμε να κατηγοριοποιήσουμε για να δούμε σε τι είδους επαγγελματίες χρειαζόταν να απευθυνθούμε.

Ειδικότητες όπως μαραγκοί, ελαιχρωματιστές, φωτιστές, ηχολήπτες, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, κομμωτές παρήλασαν στη λίστα, χωρίς να με τρομάξουν. Ήμουν πεπεισμένη πως θα βρεθούν. Μακιγιέζ, όμως; Μήπως ζητούσα πάρα πολλά; Πριν καταλήξω πως «μάλλον ναι», είδα το Γιώργο να συνεχίζει ακάθεκτος και να βάζει ένα τεράστιο κόκκινο τικ δίπλα στον τίτλο.

«Έχουμε μακιγιέζ;!», απόρησα.

«Και βέβαια! Την καλύτερη» μου απάντησε εκείνος και πριν προλάβω να κάνω σενάρια για το τι είδους μακιγιέζ θα ήταν αυτή (Δουλεύοντας για το VIP του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχα συνηθίσει στον αφρό του αφρού), εμφανίζεται μπροστά μου μια σκαμπρόζα ξανθιά (νυν μελαχρινή), με ύφος «βιάζομαι- έχω και δουλειές-για πες», με μια θεόρατη βαλίτσα με ό,τι έχει ποτέ παράγει η MAC στη ζωή της.

«Ένα δοκιμαστικό ήθελα να κάνουμε», της λέω δειλά, χωρίς να είμαι σίγουρη για το αν πρόκειται για πραγματικές στιγμές που ζω ή ονειροφαντασία.

Να μη σας τα πολυλογώ, η Όλγα αποδείχτηκε διαμάντι.

Με απόλυτα επαγγελματικούς ρυθμούς, μου έβαψε   τέ-λει-α , για τα απαιτητικά θεατρικά δεδομένα, όχι λιγότερους από δεκαπέντε ηθοποιούς, κάνοντας εξίσου κουμάντο τον μονίμως περιορισμένο χρόνο, τους μονίμως απαιτητικούς και φιλάρεσκους ηθοποιούς και τις παλέτες της. Το τελικό στάδιο μεταμόρφωσης των ηθοποιών σε χαρακτήρες πέρασε από τα δικά της χέρια, κάνοντας τα δικά μου να τη χειροκροτήσουν με πάθος!

Η Όλγα ζει μόνιμα στη Σαμοθράκη, έχει δύο ανίψια που αγαπάει με πάθος, με κάνει πάντα πιο όμορφη όταν συναντιόμαστε, τόσο με τις φροντίδες της ως αισθητικού, όσο με τον αστείο και αυτοσαρκαστικό τρόπο που βλέπει τη ζωή.

Στο momfatale.gr η Όλγα θα παίξει το ρόλο της καλής νεράιδας που μεταμορφώνει τη γυναίκα ή το κορίτσι της διπλανής πόρτας στην πριγκίπισσας που της αξίζει να νιώθει.

Από την επόμενη Παρασκευή και κάθε Παρασκευή, κοντά σας!

momfatale.gr olga toliou όλγα τόλιου

 

(Last Babble: Την επόμενη Παρασκευή η μούρη μου μακιγιαρισμένη και μεταμορφωμένη. Ε, ρε γλέντια!)

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος