Οι Καλοί Τρόποι

Οι Γάλλοι το βάφτισαν comme il faut και εμείς που θέλαμε να τους μοιάζουμε καθώς πρέπει. Ένα πρέπει αστικό- το πρέπει των πόλεων στις οποίες ζουν συνωστισμένες ένα κάρο ψυχές- ο ένας πάνω στον άλλο, κυριολεκτικά όσο και ασφυκτικά. Σε τέτοιο ανθρωποπεριβάλλον γεννήθηκαν κάποιοι τρόποι κι εκεί μοιάζει να επιβάλλονται με μεγαλύτερη μανία.
Μιλάμε σε κάποιον μεγαλύτερο στον πληθυντικό-
Τρώμε με μαχαιροπήρουνο-
Δε μιλάμε όταν τρώμε-
Είναι μερικοί βασικοί, ενώ μοιάζει να υπάρχει αξιοθαύμαστος αριθμός υποκατηγοριών όπως:
Καθόμαστε ευπρεπώς, σωστή τοποθέτηση χεριών σε δείπνο, χαμογελώντας κοινωνικά.
Όταν, είσαι ένα με τη φύση και προσπαθείς να είσαι αυτάρκης, έχεις τόση μα τόση δουλειά στα χέρια σου, που οι τρόποι αλλάζουν. Η ζωή απλουστεύεται και η χαρά ξεχύνεται από την ουσία. Σαν γάργαρο παιδικό γέλιο. Του δικού σου παιδιού, όταν το γαργαλάς και ξελιγώνεται. Κι ίσως του φύγει μια μικρή πορδίτσα από τα γέλια. Όχι και τόσο κομ ιλ φο/καθώς πρέπει, αλλά και τι έγινε;! Απλά κοιτιέστε στα μάτια για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και πέφτετε ξεροί από τα γέλια!!!
Η ζωή είναι αυτό που είναι – κι η μητρότητα ένα απίστευτο μονοπάτι στο οποίο συναντάς τα πάντα. Από απίστευτη θέα μέχρι απίστευτη ποσότητα σκατού. Η ζωή δεν είναι καθόλου καθώς πρέπει. Απεναντίας, δεν έχει ιδέα τι θα πει πρέπει. Απλώς συμβαίνει -χωρίς καμία ηθική.

Μπορείς να κάνεις μια απόπειρα ελέγχου του χάους, αλλά καλύτερα να αναπτύξεις πιο εύκολα επιλύσιμες νευρώσεις.  Αν επιμένεις, ωστόσο, ΟΚ, δικαίωμά σου που οφείλεις να περιορίσεις στον εαυτό σου.

momfatale.gr baby eating cake

Επομένως, άσε το παιδί μου ήσυχο να φάει με τα χέρια, να γεμίσει τα ρούχα του λαδιές, τη μούρη του σάλτσες και το πάτωμα μακαρόνια. Άστο να περπατήσει ξυπόλητο, να πιάσει εκείνο το μαμούνι, κι- άμα θέλει ας το βάλει και λίγο στο στόμα του. Μην παραμυθιάζεσαι ότι εσένα σε νοιάζει περισσότερο από εμένα που είμαι μαμά του. Επέλεξα να το μεγαλώσω έτσι- κι όπως εγώ σέβομαι τις δικές σου επιλογές, κάνε κι εσύ πίσω στις δικές μου και μη με κρίνεις.

Θα το κάνει η ζωή.

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

1 Σχόλιο

  • Olia
    Απάντηση Οκτωβρίου 18, 2013

    Olia

    Αγάπη μου, σ” ευχαριστώ για το like σου, αλλά όταν βλέπεις αυτό το ανθρωπάκι με τα ριγέ, είσαι στο δικό μου λογαριασμό και τώρα φαίνεται σαν να έχω κάνει εγώ like το δικό μου άρθρο. Χ

Απάντηση