The MOMFATALE Team: Σοφία Τσαούση

Ένα πράγμα που απασχολεί όλους τους γονείς με μικρά παιδιά είναι η ψυχαγωγίας τους, αν θέλω να το πω κομψά, ή τι να το κάνεις, αν θέλω να το πω όπως 9/10 το σκέφτομαι.
‘Τι να το κάνεις;’, δε σημαίνει βέβαια ‘πως να το ξεφορτωθείς’, αλλά τι να κάνω με το παιδί μου, πως να περάσουμε καλά, να ψυχαγωγηθεί και να μάθει σε ένα περιβάλλον όπως το σπίτι που λίγο πολύ όλα είναι γνωστά.
Συνήθως, κατεβάζω ιδέες.Έρχεται όμως και η ώρα που στερεύω. Κοιτάω σα χαμένη και δε μου έρχεται τίποτα πρωτότυπο, τίποτα ικανό να  κρατήσει τη μικρή απασχολημένη και χαρούμενη.
Σε μια τέτοια στιγμή απόγνωσης είναι που την πρωτοσκέφτηκα.
Την λένε Σοφία Τσαούση και τα υπόλοιπα θα σας τα πει μόνη της.
Γιατί θέλει και μπορεί.
“Παιδιά καλά καλησπέρα σας ,

γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία -11/9- και μάλλον κάπως έτσι εξηγείται γιατί όλη μου τη ζωή την πέρασα και την περνώ μπροστά σε ένα βιβλίο!
Το 2006 βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη κι ενώ τα αποτελέσματα του μηχανογραφικού μου γράφουν τμήμα επιστήμων προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο αριστοτέλειο , αποφασίζω ταυτόχρονα να ακολουθήσω αυτό που ως τότε μάλλον ήξερα καλυτέρα να κάνω …να σκέφτομαι και να γραφώ .Έτσι κάνω παράλληλα και σπουδές δημοσιογραφίας.
Επιστρέφω στην Αλεξανδρούπολη,  εργάζομαι στην κρατική τηλεόραση στο κομμάτι της πρωινής ενημέρωσης  ,στο ραδιοφωνικό σταθμό Πόλις 102,6 και στο τηλεοπτικό κανάλι Θράκη ΝΕΤ . Δεν θα μείνω για καιρό όμως στο κομμάτι αυτό καθώς το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο άλλου .
Ακόλουθεί μια περίοδος έντονης αναζήτησης , εξέλιξης των όσων έχω διδαχτεί , μια βόλτα στο εξωτερικό και σιγά η ιδέα για ένα παιδότοπο , στην Αλεξανδρούπολη μπαίνει στο μυαλό μου . Ένα χώρο για παιδιά όπου μπορούν να ζωγραφίσουν τους τοιχους, να μαγειρέψουν παρέα με κάστορες να βουτηχτούν στα νερά και να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα . Ένα παιδότοπο δηλαδή .
Και κάπου εδώ με βρίσκετε τώρα να ετοιμάζω δεινοσαύρους για τον Μιχάλη που έχει γενέθλια και ένα αερόστατο γιατί το Σάββατο ετοιμάζουμε ταξίδι στο διάστημα . Το παιχνίδι με ένα παιδί ή και με δέκα είναι  η πιο ισχυρή ανατροφοδότηση για έμενα και σκέφτηκα κάθε εβδομάδα να ρίχνουμε μια μάτια σε ιδέες άπλες φτηνές πρωτότυπες για να παίξετε και εσείς στο σπίτι με τα παιδιά σας

http://momfatale.gr/ σοφία τσαούση

Η Σοφία θα είναι μαζί μας με  εξαιρετικές ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι κάθε Πέμπτη!
Στο momfatale.gr φυσικά!
Καλή μας αρχή!

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος