Πότε και πως εκδηλώνεται η ατοπική δερματίτιδα

Χθες, ξεκινήσαμε από το τι είναι η ατοπική δερματίτιδα.

Σήμερα, προχωράμε στο πως εμφανίζεται.

Η ατοπική δερματίτιδα εκδηλώνεται με κοκκινίλες που καμιά φορά βγάζουν υγρό, όπως άλλωστε δηλώνει και η λέξη έκζεμα.

ατοπικη δερματίτιδα
Για να μιλούμε για ατοπική δερματίτιδα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα κριτήρια. Εκτός από την εικόνα του προβλήματος πρέπει να υπάρχει και κνησμός, δηλαδή φαγούρα.
Στα μωρά  το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο και τα άκρα, ενώ στη νηπιακή ηλικία προχωρά και σε γόνατα και αγκώνες. Σε μεγαλύτερες, πάλι ηλικές, όπως π.χ. στην εφηβεία οι περιοχές γύρω από τα μάτια και ο λαιμός πλήττονται αρκετά συχνά.
Η φαγούρα, που συνοδεύει την ατοπική δερματίτιδα, είναι έντονη κι αν το βρέφος (, νήπιο, παιδί, έφηβος) ξυθεί ενδέχεται να εντείνει το πρόβλημα και να δημιουργήσει επιμολύνσεις.

Αύριο στο momfatale.gr οι τρόποι πρόληψης της ατοπικής δερματίτιδας!

(Το έγραψα και χτες, αλλά το ξαναγράφω για να είμαι ξεκάθαρη: δεν είμαι γιατρός, είμαι μαμά μιας κόρης με δερματίτιδα, που προσπαθεί να μεταφέρει όσα έχει μάθει με εύληπτο τρόπο.  Σε καμία περίπτωση το άρθρο μου δεμπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει την επίσκεψη στον παιδίατρο ή το δερματολόγο.)

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος