Ατοπική Δερματίτιδα: Τρόποι Θεραπείας

Η ατοπική δερματίτιδα δεν εκδηλώνεται σε όλους τους οργανισμούς με τον ίδιο τρόπο ούτε η κλινική της εικόνα είναι πάντα κοινή. Καμιά φορά τα «σημάδια» είναι σα φουσκαλίτσες με υγρό, οπότε και μιλάμε για υγρές βλάβες, ενώ άλλες φορές είναι σα σκασίματα, απόλυτα ξηρά.

treatment

Έτσι αν οι βλάβες είναι ξηρές πρέπει να ενυδατώσουμε. Καλή λύση είναι οι κομπρέσες με φυσιολογικό ορό ή με νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει βρώμη. Υπάρχουν στα φαρμακεία και σειρές με έτοιμα προϊόντα με βλαστούς βρώμης που θεωρητικά κάνουν θαύματα. (Στη δική μας περίπτωση βοήθησαν την κατάσταση αλλά δεν τη θεράπευσαν και σταδιακά γινόταν χειρότερα).

Επειδή όλοι οι πιο «οικολογικοί» τρόποι και οι εναλλακτικές θεραπείες είναι ήπιες σε σχέση με τα χημικά σκευάσματα – γι’ αυτό τους προτιμάμε άλλωστε- να έχετε στο μυαλό σας ότι χρειάζονται πολλές επαναλήψεις. Αν για παράδειγμα προσπαθήσετε με κομπρέσες ή με ψεκασμό της περιοχής, να το επαναλάβετε τουλάχιστον πέντε με έξι φορές τη μέρα.

Στόχος είναι να στεγνώσει το δέρμα και να επανέλθει σιγά-σιγά στην κανονική του κατάσταση. Τέσσερις μερούλες, μη σας πω και παραπάνω το λιγότερο.  Αν ξεμπερδέψατε έτσι, ζήτω. Αν όχι, το πιο πιθανό είναι ότι θα σας προτείνουν κρέμα κορτιζόνης.

Το τελευταίο οχυρό είναι τα αντιβιοτικά όταν έχει μολυνθεί η περιοχή.

Η θεραπεία δίνεται από τον αρμόδιο γιατρό και όσο σίγουροι κι αν νιώθουμε ότι ξέρουμε ό,τι χρειάζεται καλύτερα να μην πειραματιζόμαστε με την υγεία του παιδιού μας και να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος