ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23.01.2014

Σε δημόσια διαβούλευση η ΚΥΑ για τα αυθαίρετα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας θα μπορεί να γίνεται ο συμψηφισμός του μισού προστίμου νομιμοποίησης αυθαιρέτου, με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας. Η σχετική απόφαση καθορίζει τις λεπτομέρειες σχετικά με τον συμψηφισμό του 50% του ειδικού προστίμου με ποσά που αφορούν αμοιβές, υπηρεσίες, εργασίες και υλικά για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική επάρκεια κατασκευών προ του 2003.

Σκληρή διαπραγμάτευση για την έκδοση Φιλιππίδη

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό «παζάρι» μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών αρχών. Κατά πληροφορίες, οι Τούρκοι ζητούν ανταλλαγή του πρώην προέδρου του ΤΤ με Τούρκους που κρατούνται στην Ελλάδα.

Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης σήμερα στο Ζάππειο

Το μέλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα της μετανάστευσης και η διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ  είναι τα θέματα που κυρίως θα απασχολήσουν το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που συγκαλείται στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη και την Παρασκευή. Σε ό,τι αφορά την πολιτική νόμιμης μετανάστευσης, θα συζητηθούν η  επέκταση της οδηγίας  για τις ενδο-επιχειρησιακές μεταθέσεις και η αναθεώρηση της οδηγίας  για τη διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών για σπουδές και επιστημονική έρευνα στην ΕΕ.

74χρονος πυροβόλησε 14χρονο επειδή έκανε φασαρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σχετικά με τον περιστατικό τραυματισμό ενός 14χρονου, έπειτα από πυροβολισμό ενός 74χρονου, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος είχε παραπονεθεί κατά καιρούς, διότι ενοχλείτο από τις φωνές των παιδιών. Το απόγευμα ο ηλικιωμένος βρήκε έξω από το σπίτι του ένα μάρμαρο και φέρεται να θεώρησε ως υπεύθυνα μια παρέα παιδιών, που βρισκόταν στην περιοχή. Έτσι πήρε μια καραμπίνα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο ανήλικος. Ο 14χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αιγίου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σε επικίνδυνη τροχιά η Ουκρανία

ukraine-eu-protest

Σε επικίνδυνη τροχιά βάζουν το Κίεβο οι θάνατοι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με την αντιπολίτευση να δίνει τελεσίγραφο 24 ωρών στον πρόεδρο Γιανούκοβιτς να διαλύσει την κυβέρνηση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Η συνάντηση των αρχηγών της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο έπεσε στο κενό και καλλιεργεί φόβους για νέα κλιμάκωση. Με ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη τη νύχτα, εκατοντάδες διαδηλωτές συνέρρεαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας ενισχύοντας ξανά τα οδοφράγματα. Οι είσοδοι στο χώρο της συγκέντρωσης φυλάσσονταν από διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές πολιτών στο χιόνι που περίμεναν να περάσουν.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος