Επαγγελματίες Bartenders: We Love You!

Θυμάμαι κάτι αδιανόητα νεροζούμια που πίναμε, όταν στα καφέ ο εσπρέσσο αντικατέστησε το νες, για να μη μιλήσω για κοκτέιλς που έχουμε κατακαιρούς καταπιεί: τι tabasco εκείνο το bloody mary, σαν σε μεξικάνικο εστιατόριο, για να μη θυμηθώ white russian φτιαγμένο με vodka και.. σκέτο γάλα.

Αναρωτιέμαι αν είναι η ιδέα μου ότι τα καφέ και οι μπάρες έχουν εκσυγχρονιστεί απανταχού στην Ελλάδα.

image

Ο καφές έχει γίνει επιστήμη (ξέρετε πόσο καιρό έχω να πιώ καφέ χωρίς σχέδιο στο αφρόγαλα;!), το «barrista» καθημερινή λέξη και χαίρεσαι να ζητάς κοκτέιλς, όχι παντού, αλλά σε πολλά πλέον, σεσημασμένα μέρη, όπου οι bartenders δεν είναι μόνο ευπαρουσίαστα παιδιά, hipsteroids mainly, αλλά επαγγελματίες του είδους, από τους οποίους μαθαίνεις ενώ απολαμβάνεις.

Το ΠΣΚ είναι ήδη εδώ, οι πιθανότητες για μια έξοδο αυξάνονται, οπότε αφήνομαι σε μια πρόταση που έρχεται με δύναμη και γράδα, όπως κάθε Παρασκευή, από την υπέροχη Μαρία Μασσούρα: μια κυρία που ξέρει από αυτά!

;)

Καλό Π.

(αν και θα τα ξαναπούμε αγγλιστί το βράδυ)

χχχ

 

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος