Όλος Ο Cosmo, Ενα Ποτήρι!

cosmo genikh

 

Φθινόπωρο 2006. Έκανε λίγο κρύο εκείνο το βράδι. Αποφασίζουμε να πάρουμε ταξί.

Ανεβάζω το χέρι ψηλά. Μπροστά μας σταματάει ένα κίτρινο ταξί. «Στο Meatpacking District, στο ξενοδοχείο Gansevoort παρακαλώ», λέω στον ταξιτζή. Αφήνουμε πίσω μας τους, ψηλούς ουρανοξύστες και μπαίνουμε σε γειτονιές με brownstones και πέτρινα δρομάκια.

Το ταξί μας αφήνει, μπροστά από το ξενοδοχείο. Ο θυρωρός μας ανοίγει την πόρτα, μπαίνουμε στο ασανσέρ, πατάμε το κουμπί για το roof pool.

Βγαίνουμε έξω στην ταράτσα.

«Τι θα πιείτε;», μας ρωτάει το γκαρσόνι.

«Ένα Cosmopolitan» του απαντάω και σκέφτομαι ότι ίσως είναι λίγο κλισέ το cocktail μου.

Όμως δεν μπορούσα να σκεφτώ άλλο ποτό από αυτό, καθώς χάζευα στο βάθος τους φωτισμένους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης.

Ήμουν έτσι κι αλλιώς στην πιο cosmopolitan πόλη του κόσμου!

 

cosmo poto2

Το CV

Σχετικά καινούριο ποτό, αν και υπάρχουν ενδείξεις για κάτι παρόμοιο γύρω στη δεκαετία του ’30. Το Cosmopolitan έγινε διάσημο στα μέσα της δεκαετίας του ’80 από την Cheryl Cook, μια bartender από το Μαϊάμι, η οποία ήθελε να δώσει ένα twist στο κλασσικό μαρτίνι ώστε να το κάνει οπτικά πιο ελκυστικό στο γυναικείο κοινό. Έτσι χρησιμοποιώντας Absolut Citron (που τότε ήταν νέα εκδοχή της γνωστής βότκας),  Rose’s Lime, λίγο triple sec και χυμό cranberry, δημιούργησε αυτό το ροζ σέξι ποτό. Χρόνια μετά, παρουσιάστηκε μια εκδοχή με Cointreau, φρέσκο χυμό λάϊμ και μια φλούδα πορτοκαλιού.Το κοκτέιλ αυτό έγινε διάσημο όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της Madonna να το πίνει σε ένα πάρτι των βραβείων Grammy.

Το Cosmopolitan έκανε δυναμικό comeback τα 00s , ως το αγαπημένο ποτό της Carrie στη σειρά Sex & the City.

Ακόμα και όταν η ίδια σταμάτησε να το πίνει «αφού άρχισαν όλοι να το πίνουν», το Cosmopolitan είχε ήδη κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας και στην μπάρα.

Η συνταγή

2 μεζούρες βότκα (ιδανικά Absolut Citron Vodka)

1 μεζούρα χυμός Cranberry

1 μεζούρα Cointreau

1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λάημ

Θρυμματισμένο πάγο

Μια φλούδα πορτοκάλι για γαρνιτούρα

 

Βάλε τον θρυμματισμένο πάγο σε ένα ποτήρι του μαρτίνι.  Σε ένα shaker βάλε τη βότκα, το χυμό cranberry, το Cointreau και το χυμό λάϊμ. Κούνησε τα καλά και ακολούθως στράγγιξε και σέρβιρε στο ποτήρι. Διακόσμησε την άκρη του ποτηριού με τη φλούδα πορτοκάλι.

 

 

 

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Maria Massoura

Η Μαρία ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα καθόταν μπροστά από έναν υπολογιστή, να γράφει για φαγητό, κρασί, κοκτέιλ και για ταξίδια και αυτό να είναι η δουλειά της. Καμιά φορά όμως, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Σχολίασε πρώτος