Μια Μαμά Διαφορετική Από Τις Άλλες

Σε ένα κόσμο που η εύκολη και η προσιτή λύση είναι να ντύσεις την κόρη σου πριγκήπισσα, η φωτογράφος Jaime Moore, έψαξε παντού να βρει αληθινά πρότυπα για την κόρη της, Emma. Αλλά, ας το πιάσουμε από την αρχή.

Λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας της μαμάς, κάθε χρόνο στα γενέθλια της Emma, μαμά και κόρη έχουν ραντεβού για μια σειρά φωτογραφιών.  Η Jaime έψαχνε ασταμάτητα επί πέντε μήνες και κατέληγε μόνο σε άρθρα ή βίντεο με το πως να μεταμορφώσεις την κόρη σου σε πριγκήπισσα της Disney.

«Μη με παρεξηγήσετε! Αγαπώ τις πριγκήπισσες της Disney: είναι όμορφες, με υπέροχα μαλλιά, φωνή και κίνηση (…) αλλά είναι μόνο χαρακτήρες».

Πράγματι, τι γίνεται όταν παρουσιάζεται η ανάγκη για πραγματικά πρότυπα;

Δείτε ποιες γυναίκες διάλεξε η Jaime.

Susan B. Anthony,  Φεμινίστρια με το Φ. κεφαλαίο, πολιτικός.

disney_image_1

Coco Channel, σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου.

disney_image_2

Amelia Earhart, αεροπόρος. disney_image_3

Helen Keller, συγγραφέας με απίστευτη προσωπική ιστορία (ναι, φυσικά κι έχει γίνει ταινία: The Miracle Worker)disney_image_4

Jane Goodall, ανθρωπολόγος (το Γορίλλες στην Ομίχλη, κάτι σας λέει; )disney_image_5

Emma, το τυχερό κορίτσι που μεγαλώνει η Jaime!

disney_image_6

Ας αφήσουμε τα παιδιά να ταξιδέψουν με τα φτερά του μύθου και της φαντασίας, ενώ θυμόμαστε και να τους θυμίζουμε πόσο «κινηματογραφική» και γεμάτη δύναμη και έμπνευση μπορεί να είναι και η πραγματική ζωή!

πηγή

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος