ΕΙΔΗΣΕΙΣ 03.02.2014

Νέος σεισμός στην Κεφαλονιά

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών αναστάτωσε τα ξημερώματα τους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Ο σεισμός έγινε στις 5:08 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Από τη δόνηση έπεσαν μάντρες που οδηγούν στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου Ληξουρίου, ενώ έχει αποκολληθεί ένα κομμάτι από τον προβλήτα στο λιμάνι. Δέκα άτομα με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Νεκρός ένας μετανάστης στη Ρόδο

Νεκρός εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες, από σκάφος του λιμενικού, μετανάστης σε παραλία του όρμου Λαδικού Ρόδου. Το βράδυ της Κυριακής κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε το λιμεναρχείο για την ύπαρξη αριθμού μεταναστών σε βράχια του συγκεκριμένου όρμου. Ανδρες του λιμενικού που έφθασαν στην περιοχή εντόπισαν επτά άνδρες και μία γυναίκα συριακής καταγωγής. Οι μετανάστες είπαν στους λιμενικούς ότι τους είχε μεταφέρει με λέμβο, από την περιοχή Νταλαμάν της Τουρκίας, διακινητής και όταν έφθασαν στον όρμο της Ρόδου τους πέταξε στη θάλασσα. Οι περισσότεροι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στη στεριά, ωστόσο ο ένας συμπατριώτης τους δεν τα κατάφερε. Στους μετανάστες, οι οποίοι κρατούνται στο λιμεναρχείο Ρόδου, παρασχέθηκαν ρούχα και νερό.

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι αγρότες

Σε δεκάδες μπλόκα προχωρούν οι αγρότες όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια. Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Στο Αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα οι 11 συλληφθέντες στα επεισόδια κατά το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο ανήλικοι, ο ένας εκ των οποίων διώκεται για κακούργημα. Επιπλέον, διώκεται ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε.

Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του ο Γούντι Άλεν

AN36620560Mandatory-Credit-2

«Ψέματα και ντροπή» χαρακτήρισε ο αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν την καταγγελία της υιοθετημένης κόρης του Ντίλαν Φάροου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί. «Ο κ. Άλεν διάβασε το άρθρο και το θεωρεί ντροπή και λάθος», δήλωσε η εκπρόσωπός του Λέσλι Νταρτ μετά τη δημοσίευση της ανοικτής επιστολής της Ντίλαν Φάροου προς τον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας New York Times. «Όταν ήμουν 7 ετών ο Γούντι Άλεν με πήρε από το χέρι, με οδήγησε σε μια μικρή κακοφωτισμένη σοφίτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού μας. Μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το ηλεκτρικό τραινάκι του αδελφού μου. Με κακοποίησε σεξουαλικά», αναφέρει στην επιστολή της.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος