Solitude is Blessed and Alone is Ok

Ποτέ μου δεν κράταγα ημερολόγιο. Τα social media ίσως είναι ότι κοντινότερο σε ημερολόγιο έχω. Βέβαια, θα μου πεις το ημερολόγιο είναι προσωπικό. Έχει και κλειδαριά. Ναι, αλλά αν το καλοσκεφτείς το τι καταλαβαίνει ο καθένας από τη δική του οπτική είναι τελείως προσωπικό. Είναι λίγο πολύ σαν ο κόσμος γύρω μας να είναι ο καθρέφτης μας. Ο καθένας μας είναι ο σκηνοθέτης της δικής του ιστορίας. Με τη σκέψη, λοιπόν, ότι μιλάω πάντα στον εαυτό μου, αποφάσισα να μη φοβηθώ την έκθεση και να πω την ιστορία μου, όπως τη βιώνω μέσα από το δικό μου πρίσμα- φωτογραφίες, ναι με φίλτρα instagram, σκέψεις ατάκτως και επιμελώς ερριμένες, μουσικές από εδώ και από εκεί, hashtags καμιά φορά. Θα τα λέω εδώ, ως fatale αλλά όχι ως μαμά. Σαν να τα λέω σε σένα Όλια ταξιδιάρα ψυχή, femme fatale και πλέον mom fatale.

aspibychloe

Όπως ξέρεις δουλεύω στο Σαντιάγκο. Της Χιλής ναι. Η διαδρομή με τα πόδια προς το γραφείο με αυτή τη ζέστη γίνεται αφόρητη. Νότιο ημισφαίριο. Δεκέμβριος. Καλοκαίρι. Τριάντα βαθμοί. Τους αισθάνομαι σαράντα. Λίγο οι ακτίνες που είναι πιο κάθετες. Ο ήλιος πιο κοντά. Ο κόσμος που περπατάει πιο αργά. Δεν ξέρω. Μου αρέσει η ζέστη, αλλά εδώ παραπάει.

market

Μητρόπολη αναπτυσσόμενης χώρας με τα μάτια στραμμένα στη Δύση. Δεν παραπονιέμαι, αλλά το Σαντιάγκο δεν έχει καταφέρει ακόμη να με κερδίσει, με κάθε ευκαιρία την κάνω

chileans

 

stgo angel

Αυτήν την εβδομάδα θα μείνω εδώ. Έχω μια παρουσίαση το ερχόμενο πσκ στα ισπανικά στην Κονσεψιόν. Σε φοιτητές πληροφορικής. Θα τους μιλήσω για επιχειρηματικότητα και μάρκετινγκ. Επαναλαμβάνω, στα ισπανικά. Αυτό θα είναι τσάλεντζινγκ. Είπα φέτος θα βγω από το κόνφορτ ζόουν μου. Θα κάνω πολλά από εκείνα που δεν τόλμησα στο παρελθόν. Παρουσιάσεις. Ισπανικά. Επιχειρηματικότητα. Μπλόγκινγκ. Ταξίδια. Μόνη μου. Ένα ταξίδι προσωπικό όχι μοναχικό. Με τη μοναξιά θέλω να τα βρω. Με φίλους που θα βρω στη διαδρομή. Με αγαπημένους μου που θα κρατήσω ουσιαστική επαφή, έστω μέσω whatsapp και skype.

solitude

Πόσο περίεργο είναι να είσαι μόνος; Είναι ή απλά σε έμενα έτσι φαινόταν;! Μεγάλη ελευθερία θα σου πω τώρα. Σιωπή καθαρτική. Διάλογος ουσιαστικός με τον εαυτό μου. Διαβάζω στο αγαπημένο μου brainpickings το εξής και σκέφτομαι πόσο εκφράζει αυτό που αισθάνομαι και βιώνω. Ίσως, σου θυμίσει και εσένα κάτι, ίσως και όχι. Δεν έχει σημασία. Ο διάλογος άνοιξε…

 

 

Όπως κάθετι που έρχεται στο δρόμο μας είναι καθρέφτης της δικής μας οπτικής, έτσι και για μένα το ποίημα αυτό έρχεται ως επιβεβαίωση ότι υπάρχει ουσία στο να καταφέρει κανείς να είναι μόνος. Υπάρχει αξία στην κάθε στιγμή την οποία επενδύουμε σε εμάς.

 

Κρατάω το εξής και σου στέλνω μια αγκαλιά ως την επόμενη φορά:

 

 

«Perhaps in the interest of loving oneself,

perhaps all those sappy slogans from preschool over to high school’s groaning

were tokens for holding the lonely at bay.

Cuz if you’re happy in your head

then solitude is blessed and alone is okay.

It’s okay if no one believes like you.

all experience is unique, no one has the same synapses,

can’t think like you for this be relieved,

keeps things Interesting life’s magic things in reach.»(Tanya Davis)

—*Aspi

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Aspasia Koumli

[In Transit] Reflections. Κάποτε η γιαγιά της της διάβαζε Καβάφη για το πηγαιμό προς την Ιθάκη, για τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, για το μαγικό ταξίδι της πορείας της ζωής. Στα 30στα της γενέθλια μετράει 6 πόλεις, και τρεις ηπείρους που τη φιλοξένησαν, καθώς και τρεις καριέρες που άλλαξε. Κατοικεί πλεόν μόνιμα στο Λος Άντζελες γιατί εκεί είναι στάση ζωής η μυθοπλασία. Βλέπει στις λέξεις και στους αριθμούς χρώματα, θυμάται με μυρωδιές, ερωτεύεται με βιβλία. Ταξιδεύει για τη διαδρομή την οποία μοιράζεται για την παρέα. There was a time when her nana read to her K. Kavafi and all about the setting out on her journey; along with all the surreal obstacles, the magical happenings and givings on the way. Aspasia took it literally; in her 30th bday she counts 6 cities, 3 continents and 3 languages in her life's passage. She lives permanently in Los Angeles, California where storytelling is a lifestyle. She travels for the journey and she is sharing it for the company. When she grows up, she'd like to become a momfatale, too.

Σχολίασε πρώτος