Παγκόσμια Ημέρα Ερυθράς Χειρός

Υπάρχουν πολλές παγκόσμιες ημέρες.  Αποφασίσαμε να κάνουμε θέμα τη σημερινή  γιατί πιστεύουμε ότι καμιά φορά συμβαίνει να αγνοούμε πράγματα που συμβαίνουν μακρυά μας.

Όπως η εκτεταμένη χρησιμοποίηση παιδιών ως στρατιωτών.

ημέρα ερυθρής χειρος on momfatale.gr

Σε χώρες της Αφρικής όπως το Κονγκό, η  Ρουάντα,η Ουγκάντα, το  Σουδάν, η Ακτή Ελεφαντοστού), αλλά και οι Φιλιππίνες, η Μυανμάρ (Βιρμανία) και η Κολομβία η πρακτική δεν είναι ασυνήθιστη ενώ ο αριθμός των παιδιών-στρατιωτών ανέρχεται σε περίπου 300.000, το ένα τρίτο των οποίων είναι κορίτσια.

Η Ημέρα της Ερυθράς Χειρός καθιερώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2002 , όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Παιδιών στις Ενοπλες Συγκρούσεις και επικυρώθηκε από τη χώρα μας στις 22 Οκτωβρίου 2003.

Πρόκειται για μια σχετικά «νέα» παγκόσμια ημέρα, δυστυχώς, σε αντίθεση με την πρακτική στην οποία αφορά.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ασχολείται με το εμπόριο,την ηλεκτρονική επικοινωνία, διδασκει αγγλικά και γιόγκα σε παιδια, ασχολείται με το copyrighting και ντύνει με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 7, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 4, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Τα πέντε τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος