Παγκόσμια Ημέρα Ερυθράς Χειρός

Υπάρχουν πολλές παγκόσμιες ημέρες.  Αποφασίσαμε να κάνουμε θέμα τη σημερινή  γιατί πιστεύουμε ότι καμιά φορά συμβαίνει να αγνοούμε πράγματα που συμβαίνουν μακρυά μας.

Όπως η εκτεταμένη χρησιμοποίηση παιδιών ως στρατιωτών.

ημέρα ερυθρής χειρος on momfatale.gr

Σε χώρες της Αφρικής όπως το Κονγκό, η  Ρουάντα,η Ουγκάντα, το  Σουδάν, η Ακτή Ελεφαντοστού), αλλά και οι Φιλιππίνες, η Μυανμάρ (Βιρμανία) και η Κολομβία η πρακτική δεν είναι ασυνήθιστη ενώ ο αριθμός των παιδιών-στρατιωτών ανέρχεται σε περίπου 300.000, το ένα τρίτο των οποίων είναι κορίτσια.

Η Ημέρα της Ερυθράς Χειρός καθιερώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2002 , όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Παιδιών στις Ενοπλες Συγκρούσεις και επικυρώθηκε από τη χώρα μας στις 22 Οκτωβρίου 2003.

Πρόκειται για μια σχετικά «νέα» παγκόσμια ημέρα, δυστυχώς, σε αντίθεση με την πρακτική στην οποία αφορά.

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος