Ρωμαίο, Ρωμαίο

juliet and romeo main photo

 

 

…γιατί να σε λένε Ρωμαίο», έλεγε η Ιουλιέτα απελπισμένα  καθώς βρισκόταν κάτω από το μπαλκόνι ο ερωτευμένος  Ρωμαίος. Υπάρχει πιο διάσημη ερωτική ιστορία από αυτή; Πρωτοείδα, την κινηματογραφική της μεταφορά με τους  Leonard Whiting και την Olivia Hussey όταν ήμουν υπερβολικά μικρή για να γνωρίζω τι είναι ο έρωτας και  πως μοιάζει αυτό το – γνώριμο πια – αίσθημα απελπισίας που σε πιάνει όταν δεν έχει το στόρι σου happy end.

Φυσικά, χρόνια μετά τα πράγματα άλλαξαν, ο ρομαντισμός μου μάλλον μετανάστευσε σε άλλες πολιτείες και πλέον ο μόνος τρόπος να απολαύσω αυτή την «Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου» είναι να μένω  πολύ μακριά από τα ροζ και τις καρδούλες.

Για το Mom Fatale, θα μπω έτσι για λίγο στο πνεύμα της ημέρας και θα σου προτείνω ένα σχετικά πρόσφατο κοκτέιλ που πήρε το όνομά του από την πιο μεγάλη ερωτική ιστορία όλων των εποχών. Το όνομα αυτού “Juliet & Romeo”.

 

The drink Recipe

 

 

Το CV

Αυτό το σύγχρονο κοκτέιλ – δημιουργήθηκε μόλις το 2007 – γεννήθηκε στην μπάρα του Violet Hour, ενός γνωστού speakeasy μπαρ στο Σικάγο. Ο mixologist Toby Maloney προσπαθούσε απελπισμένα να εντυπωσιάσει μια κοπέλα. Έτσι σκέφτηκε, να δημιουργήσει ένα κόκτειλ ειδικά για αυτή. Έτσι και έκανε και αργότερα το πρόσθεσε στο μενού του μπαρ του, του Violet Hour.

Η συνταγή

Ο συνδυασμός των γεύσεων του Juliet & Romeo είναι κάπως παράξενος. Αλλά όταν προστεθεί το τελειωτικό άγγιγμα, λίγες σταγόνες ροδόνερο, με ένα μαγικό τρόπο, όλα τα συστατικά ξαφνικά κάνουν νόημα. Όπως είναι δηλαδή και ο έρωτας όταν βρεις τον σωστό άνθρωπο.

Το αποτέλεσμα, είναι ένα δροσιστικό, ελαφρύ και ταυτόχρονα πολύπλοκο και πλούσιο σε γεύση κοκτέιλ.

60 ml Beefeater gin

22 ml φρέσκο χυμό λάημ

22 ml απλό σιρόπι ( δες ποστ για Whisky Sour)

3 σταγόνες ροδόνερο

3 σταγόνες μπίτερ Angostura

3 φέτες αγγούρι

1 φυλλαράκι φρέσκο δυόσμο

Ελάχιστο αλάτι

Μέσα σε ένα shaker, βάλε τις φέτες αγγούρι και το αλάτι και λιώσε τα με το ειδικό εργαλείο που θα χρησιμοποιούσες για το mojito. Αν δεν το έχεις, η άκρη του κουταλιού κάνει. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα συστατικά και άσε τα για 30 δευτερόλεπτα. Ακολούθως βάλε πάγο, κούνησε το shaker καλά και στράγγισε το ποτό σε ένα ποτήρι του μαρτίνι. Διακόσμησε με ένα φυλλαράκι δυόσμο, ρίξε πάνω στο φυλλαράκι, ακόμα μια σταγόνα ροδόνερο και ακόμα τρεις σταγόνες μπίτερ Angostura στην επιφάνεια του κοκτέιλ, αν θες.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Maria Massoura

Η Μαρία ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα καθόταν μπροστά από έναν υπολογιστή, να γράφει για φαγητό, κρασί, κοκτέιλ και για ταξίδια και αυτό να είναι η δουλειά της. Καμιά φορά όμως, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Σχολίασε πρώτος