Παιδικά Καλλιστεία: Απαγόρευση Με Νόμο Στη Γαλλία.

Ευτυχώς στην Ελλάδα αυτό είναι ένα καραγκιοζιλίκι που έχουμε γλιτώσει, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαικές χώρες καθώς φυσικά και τις ΗΠΑ όπου η πρακτική είναι θεσμός.

Ο λόγος για τα παιδικά καλλιστεία που έρχονται στην επιφάνεια μετά από νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Γαλλία, όπου και καταργούνται όλες οι ανάλογες πρακτικές, στη βάση ότι προβάλλουν τους ανήλικους ως σεξουαλικά αντικείμενα.  Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναστέναξαν με ανακούφιση νιώθοντας ότι ο νόμος που απογορεύει τους διαγωνισμούς ομορφιάς για ανήλικους κάτω των 16 ετών είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση: αυτή της υγείας, από κάθε άποψη. beauty-pageant

Για ποιό λόγο ένα παιδί να βρεθεί σε μια σκηνή με μακιγιάζ κι ένα κοστούμι που θα θεωρούνταν αμφίεση κρεβατοκάμαρας από τον κάθε ενήλικο; Ο νόμος στη Γαλλία απαγορεύει τη συμμετοχή σε ανθρώπους κάτω των 16, ενώ παράλληλα προβλέπει πρόστιμο 40,000 δολαρίων και έως δύο χρόνια φυλάκιση για οποιονδήποτε «βοηθήσει, ενθαρρύνει ή ανεχτεί» έναν διαγωνισμό τέτοιου είδους.

Πράγματι, είναι απορίας άξιο, ποιός γονιός και με τι κίνητρο μπορεί να υποβάλει το παιδί του σε αυτή τη διαδικασία. Κάπου στο βάθος του μυαλού, δυστυχώς, ανατέλει η λέξη κέρδος. Σωστά επομένως έρχεται ο νόμος και λέει «τέλος. Δε μπορείς να εκμεταλλευτείς τα πάντα» και προστατεύει έτσι τα παιδιά από μία διαδικασία που καθόλου δεν αποκλείεται να τα στιγματίσει με το χειρότερο τρόπο.

Όσο μιλάμε για παιδιά, βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι στην πλειονότητά τους είναι κορίτσια που στην υπέροχη εκείνη ηλικία (4-9) που εμβαθύνουν τη σχέση με τον εαυτό τους, παίρνουν το μήνυμα ότι η αξιολόγηση του ανθρώπου βασίζεται στο πως φαίνεται  κι όχι στο τι και πως σκέφτεται.

Από τη μια πλευρά του πλανήτη 5χρονα παρελαύνουν ημίγυμνα πάνω σε υπερυψωμένες εξέδρες με γονείς αρπακτικά να χειροκροτούν και να προωθούν τα «ταλέντα» τους, ενώ από την άλλη τους φοράνε μπούργκες, αν δεν τους κόβουν και τα γεννητικά όργανα.

Όλα μαζί να διορθωθούν δε γίνεται, άλλα το «ένα βήμα τη φορά» μοιάζει εφικτός στόχος και σήμερα χαιρόμαστε που έγινε.

Ζήτω η κατάργηση των παιδικών καλλιστείων στη Γαλλία!

πηγή

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος