Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Ο κόσμος μας κάθε άλλο παρά τέλειος είναι.  Καθημερινά άνθρωποι αισθάνονται αδικημένοι, παραγκωνισμένοι ή αποκλεισμένοι από το κοινωνικό σύνολο στη βάση του ότι είναι φτωχοί, άνεργοι, γυναίκες, μετανάστες, παιδιά και, δυστυχώς, άλλα πολλά.

Ο ΟΗΕ, καθιερώνοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης επιδιώκει να μας υπενθυμίσει αυτή την αδικία και να μας ευαισθητοποιήσει ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτά τα φαινόμενα να εκλείψουν.

Προφανώς και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο από τις 20 Φεβρουαρίου 2009 που πρωτο»γιορτάστηκε» αυτή η μέρα.

20  fevrouariouBA

Προφανώς, όμως, στον κόσμο μας δεν αλλάζει τίποτα χωρίς υπενθυμίσεις και προσπάθεια.

Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι μια κοινωνία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάζει όλα της τα μέλη κι ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αποδεχτούμε ότι το διαφορετικό δεν είναι και κακό ή ανεπιθύμητο.

Άλλωστε ζούμε σε αρκετά δύσκολους καιρούς για να μπορέσουμε να στρέψουμε το βλέμμα αλλού.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος