Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Ο κόσμος μας κάθε άλλο παρά τέλειος είναι.  Καθημερινά άνθρωποι αισθάνονται αδικημένοι, παραγκωνισμένοι ή αποκλεισμένοι από το κοινωνικό σύνολο στη βάση του ότι είναι φτωχοί, άνεργοι, γυναίκες, μετανάστες, παιδιά και, δυστυχώς, άλλα πολλά.

Ο ΟΗΕ, καθιερώνοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης επιδιώκει να μας υπενθυμίσει αυτή την αδικία και να μας ευαισθητοποιήσει ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτά τα φαινόμενα να εκλείψουν.

Προφανώς και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο από τις 20 Φεβρουαρίου 2009 που πρωτο»γιορτάστηκε» αυτή η μέρα.

20  fevrouariouBA

Προφανώς, όμως, στον κόσμο μας δεν αλλάζει τίποτα χωρίς υπενθυμίσεις και προσπάθεια.

Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι μια κοινωνία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάζει όλα της τα μέλη κι ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αποδεχτούμε ότι το διαφορετικό δεν είναι και κακό ή ανεπιθύμητο.

Άλλωστε ζούμε σε αρκετά δύσκολους καιρούς για να μπορέσουμε να στρέψουμε το βλέμμα αλλού.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ασχολείται με το εμπόριο,την ηλεκτρονική επικοινωνία, διδασκει αγγλικά και γιόγκα σε παιδια, ασχολείται με το copyrighting και ντύνει με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 7, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 4, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Τα πέντε τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος