Περνά, περνά η μέλισσα

poto genikh

Ακούγεται αντιφατικό, όμως την εποχή που απαγορεύτηκε το ποτό στις Η.Π.Α, την περίφημη ποτοαπαγόρευση, πολλοί bartender των speakeasy μπαρ ( των μυστικών, παράνομων μπαρ) κατάφεραν να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο επικά κοκτέιλ.

Το Sidecar που είχαμε την περασμένη βδομάδα, ήταν ένα από αυτά, όπως και το σημερινό.

Τι γίνεται όταν το μέλι συναντιέται με το λεμόνι; Μια έκρηξη στο στόμα, αποτέλεσμα του μαγικού συνδυασμού γλυκύτητας και οξύτητας. Σκέψου λοιπόν, όλη αυτή τη γεύση να την πιεις στο ποτήρι και μάλιστα, τον τελικό λόγο να τον έχει το gin.

Αυτά τα συστατικά συνθέτουν το Bee’s Knees, που σημαίνει «ο καλύτερος».

poto

Το CV

Δημιούργημα της ποτοαπαγόρευσης, το Bee’s Knees πρωτοσερβιρίστηκε κάπου στο 1930, ανάμεσα σε ήχους swing και τσάρλεστον. Όπως σε όλες τις ιστορίες των κοκτέιλ, την πατρότητα του Bee’s Knees διεκδικούν αρκετοί. Κάποιοι λένε πως  ο δημιουργός του ήταν ο Bill Boothby που έγραψε γι’ αυτό το 1930 και το 1934, ενώ άλλοι λένε πως ήταν ο Frank Meier, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης ήταν ο εππικεφαλής bartender στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού και δημοσίευσε την συνταγή για το Bee’s Knees στο βιβλίο The Artistry of Mixing Drinks το 1936.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα κλασικό κοκτέιλ της εποχής και μάλιστα πολλοί λένε πως το μέλι χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή του κυρίως για να καλύψει τη μυρωδιά του «παράνομου» αλκοόλ και την κακή ποιότητα του gin που ήταν διαθέσιμο εκείνη την εποχή.

Η συνταγή

60 ml Gin

22 ml φρέσκο χυμό λεμονιού

22 ml σιρόπι μελιού ( δες κάτω για την παρασκευή)

Μια φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα

Για το σιρόπι μελιού

Βάλε 1 μέρος μέλι και 1 μέρος νερό, σε μια μικρή κατσαρόλα.  Βράσε τα σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε  ώσπου να ομογενοποιηθούν. Όταν γίνει αυτό, απομάκρυνε το σιρόπι από τη φωτιά και αφού κρυώσει, φύλαξε το σε δοχείο στο ψυγείο.

Βάλε σε ένα shaker, το gin, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι μελιού, μαζί με μπόλικο πάγο. Κούνησε καλά, στράγγιξε και σέρβιρε σε ένα ποτήρι του μαρτίνι. Διακόσμησε με μια φλούδα λεμονιού. Αν θες ένα επιπλέον twist, ρίξε πάνω από το κοκτέιλ ένα λουλουδάκι λεβάντα.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Maria Massoura

Η Μαρία ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα καθόταν μπροστά από έναν υπολογιστή, να γράφει για φαγητό, κρασί, κοκτέιλ και για ταξίδια και αυτό να είναι η δουλειά της. Καμιά φορά όμως, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Σχολίασε πρώτος