Το κερασάκι στο…κοκτέιλ!

long_bar

Οι πρώτες μέρες της Άνοιξης, μου ξύπνησαν την επιθυμία για πιο «πολύχρωμα» και πιο fun cocktail.

Έτσι αφήνοντας πίσω τα πιο βαριά ποτά, με τις πιο χειμωνιάτικες μυρωδιές και γεύσεις, το πρώτο κοκτέιλ της εποχής, μας έρχεται από την Ασία. Πρόκειται για ένα επικό κοκτέιλ, με ιστορία σχεδόν 100 χρόνων ( 99 συγκεκριμένα ) και θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά.

Ο λόγος για το περίφημο Singapore Sling.

 

 singapore sling poto

To CV

Η πιο δημοφιλής ιστορία για την  καταγωγή του, διαδραματίζεται στη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με αυτή, το Singapore Sling δημιουργήθηκε ένα βράδι του 1915, στο Raffles Hotel στη Σιγκαπούρη από τον επικεφαλή bartender Ngiam Tong Boon. Στα χρόνια που ακολούθησαν το απόλαυσαν επώνυμες προσωπικότητες από τον συγγραφέα Noel Coward μέχρι  τον επίσης γνωστό συγγραφέα Somerset Maugham.

Αν πας σήμερα στο Raffles Hotel, το διάσημο μπαρ του, το Long Bar, θεωρείται τουριστική στάση και το Singapore Sling σερβίρεται, στο όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό των 27 δολαρίων ( δες φωτο πάνω). Μάλιστα το κοκτέιλ σερβίρεται με δωρεάν φιστίκια τα τσόφλια των οποίων μπορείς να πετάξεις στο πάτωμα ή πάνω από τον ώμο σου ( με προσοχή φυσικά).

Πιο κάτω θα βρεις την κλασσική συνταγή, όπου πρωταγωνιστεί το gin και το cherry brandy ( εξ ου και το ωραίο κόκκινο χρώμα του ποτού).

Η Συνταγή

 Πρόκειται για ένα κοκτέιλ, με απαλή αλλά πολύπλοκη γεύση, που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά. Υπάρχουν δύο δημοφιλείς παραλλαγές, το Singapore Sling 1 και το Singapore Sling 2. Η πιο κάτω, περιέχει σόδα, ένα συστατικό που δεν υπήρχε στην πρωτότυπη.

45 ml gin

30 ml χυμό λεμονιού

7,5 ml απλό σιρόπι

1 ½ κουταλάκι ζάχαρη άχνη

60 ml club soda

15 ml λικέρ cherry brandy

Λίγη γρεναδίνη

Μια φέτα ανανά ή πορτοκάλι για γαρνιτούρα

Ένα κερασάκι μαρασκίνο για γαρνιτούρα

Βάζεις το τζιν, το χυμό λεμονιού, το απλό σιρόπι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα shaker μαζί με παγάκια και κουνάς καλά. Σουρώνεις σε ένα ψηλό ποτήρι (highball) με παγάκια. Προσθέτεις την σόδα και ακολούθως βάζεις το cherry brandy με τέτοιο τρόπο ώστε να επιπλέει. Για να το κάνεις αυτό, χύσε το σιγά σιγά στην πλάτη ενός κουταλιού, πάνω από το ποτήρι. Προσθέτεις λίγη γρεναδίνη και διακοσμείς με τη φέτα του ανανά και το κερασάκι.

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Maria Massoura

Η Μαρία ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα καθόταν μπροστά από έναν υπολογιστή, να γράφει για φαγητό, κρασί, κοκτέιλ και για ταξίδια και αυτό να είναι η δουλειά της. Καμιά φορά όμως, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Σχολίασε πρώτος