ΕΙΔΗΣΕΙΣ 01.04.2014

Στο Ζάππειο οι άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin

Πανηγυρικό χαρακτήρα για την ελληνική προεδρία της ΕΕ έχουν οι άτυπες συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin που διεξάγονται στο Ζάππειο Μέγαρο σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη. Το πρωί συνεδρίασε το Eurogroup. «Θα συζητήσουμε για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων και την αξιολόγηση της τρόικας», δήλωσε προσερχόμενος ο Γ. Στουρνάρας. Θετικό ήταν το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα ανακάμπτει κι επιστρέφει στην ανάπτυξη. Αυτό καταδεικνύεται και από το πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε αισιόδοξοι». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος επισήμανε: «Έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα· Η χώρα ανακάμπτει». Ο κ. Στουρνάρας θα προεδρεύσει το απόγευμα και αύριο το πρωί στην άτυπη συνάντηση του Ecofin η οποία περιλαμβάνει συζητήσεις για καίρια ζητήματα πανευρωπαϊκής σημασίας. Η δεύτερη συνεδρία του ECOFIN, αύριο, Τετάρτη, θα είναι αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση του Κανονιστικού Πλαισίου του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος.

Προβάδισμα σε Καμίνη, Μπουτάρη και Σγουρό δίνει δημοσκόπηση

Προβάδισμα στο Γιώργο Καμίνη, στο δήμο Αθηναίων, το Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας GPO εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Κλειστά τα Τέμπη λόγω εργασιών

Κλειστή από τις 7 το πρωί έως και τις 20:00 θα παραμείνει σήμερα και αύριο η κοιλάδα των Τεμπών λόγω εργασιών στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας συντήρησης βραχοπροστασίας της περιοχής από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση του Στομίου.

Ανοιχτά σήμερα τα φαρμακεία

Ανοιχτά είναι σήμερα τα φαρμακεία μετά την χθεσινή απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, (ΠΦΣ) για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Την επαναλειτουργία των φαρμακείων αποφάσισε νωρίτερα χθες και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Απολύθηκαν εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Απολύονται από την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) 77 εργαζόμενοι, για τους οποίους προέκυψε κατόπιν ελέγχων ότι κατά την πρόσληψή τους είχαν καταθέσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών. Η διοίκηση της ΟΣΥ έχει ανακοινώσει τα ονόματα των 77 ατόμων που διαγράφονται από σήμερα 1η Απριλίου από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας, βάσει των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πλαστών πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που αποχωρούν είναι οδηγοί, ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και ελάχιστοι τεχνίτες, φύλακες, ελεγκτές και εργάτες.

Μετά θάνατον άλμπουμ για τον Μάικλ Τζάκσον

maikl-tzakson

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατό του βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα προσωπικό του άλμπουμ με ανέκδοτες ηχογραφήσεις όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία Epic Records. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το μουσικό άλμπουμ με τίτλο «Xscape», θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα στις 13 του μήνα. Το άλμπουμ του αείμνηστου μουσικού θρύλου θα αποτελείται από οκτώ τραγούδια τα οποία ο Μάικλ Τζάκσον είχε ολοκληρώσει φωνητικά και που συνέλεξε ο επικεφαλής της Epic Records, Ελ Ει Ρέιντ, ο οποίος είχε απεριόριστη πρόσβαση στα μουσικά ανέκδοτα αρχεία του τραγουδιστή.

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος