ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23.04.2014

Στις αίθουσες μαθητές δεκάδων σχολείων – αντιδράσεις από την ΟΛΜΕ

sxoleia-660

Σήμερα αντί της προσεχούς Δευτέρας, χτύπησε το κουδούνι για εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις. Την απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών των μαθητών 500 σχολείων (κάποια άνοιξαν σήμερα, κάποια άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας (8 πμ -11 πμ) για σήμερα Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Λειτουργεί από σήμερα –ξανά- το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού για το ΠΕΔΥ

πεδυ-700x396

Σε μεγάλο αριθμό μονάδων του ΠΕΔΥ μπορούν να απευθύνονται από σήμερα οι πολίτες, καθώς επαναλειτουργεί το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω των 5ψήφιων αριθμών, προκειμένου να εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Οι πολίτες μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 και τις ώρες 7:00- 19:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ.

312.000 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Στο επίπεδο του 39% έχει ανέλθει το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων οι οποίες υποβάλλονται για την εξασφάλιση «κοινωνικού μερίσματος», σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 312.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 70.000 έχουν ήδη λάβει προέγκριση, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ ενώ 111.000 δεν έγιναν αποδεκτές και 132.000 βρίσκονται σε προσωρινό στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως 10 Μαΐου, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 30 Απριλίου. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από ! έως και 31Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως τις 10 Ιουλίου.

Καταρρέει η συμφωνία της Γενεύης – ένταση πάλι στην Ουκρανία

Ukraine_Slavyansk__2888218b

Τις στρατιωτικές δυνάμεις του κινητοποιεί εκ νέου το Κίεβο για την ανατολική Ουκρανία, μετά τους δύο θανάτους από βασανισμό στο Σλαβιάνσκ, επανερχόμενο στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που είχε μπει στον πάγο με τη συμφωνία στη Γενεύη. Την ώρα που η συμφωνία μοιάζει να περνάει από τα χαρτιά στο παρελθόν, οι ΗΠΑ διατηρούν την πίεση στη Ρωσία, απειλώντας με κυρώσεις εάν δεν υπάρξουν κινήσεις αποκλιμάκωσης ενώ η Ουάσινγκτον ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία σε Πολωνία και βαλτικές χώρες. Την ίδια ώρα, Ουάσινγκτον και Μόσχα συνεχίζουν την ανταλλαγή κατηγοριών για την ουκρανική κρίση, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν την πίεση με προειδοποιήσεις για κυρώσεις.

Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα

Ζέστη και σκόνη από την Αφρική είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος