ΕΙΔΗΣΕΙΣ 06.05.2014

Στους 22 οι νεκροί από το ναυάγιο της Σάμου

18272809_20140505_062822_Richtone_HDR_.limghandler

Μία μόλις ημέρα μετά την τραγωδία με τους 22 νεκρούς μετανάστες, σκάφος του λιμενικού σώματος περισυνέλεξε 24 μετανάστες από τη θάλασσα στο στενό Σάμου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Στο μεταξύ, ανέβηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο που σημειώθηκε χθες το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου, μεταξύ αυτών και τριών παιδιών. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται 12 γυναίκες, έξι άνδρες, τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με τέσσερις κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε δεμένη, όπως συνηθίζεται στα ιστιοφόρα, και μία μικρή λέμβος. Δεν είναι γνωστά τα αίτια του ναυαγίου και οι ερευνητές προσπαθούν να τα καθορίσουν μέσα από τις μαρτυρίες των μεταναστών.

Εκτός έλεγχου η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

Τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν στη διάρκεια μαχών στο Σλαβιάνσκ εναντίον φιλορώσων αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Στο μεταξύ, οι μάχες συνεχίζονται. Όπως ανέφερε το υπουργείο, οι αποσχιστές αντάρτες χρησιμοποιούν τον τοπικό πληθυσμό ως «ασπίδα» και έχουν επίσης πυρπολήσει σπίτια, προκαλώντας θύματα. Οι φιλορώσοι αποσχιστές, εξάλλου, κατέρριψαν ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού τύπου MI-24 πάνω από την πόλη. Οι δύο πιλότοι του ελικοπτέρου, ωστόσο, είναι ζωντανοί, καθώς πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν.

Παύτηκε ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

Παύτηκε με ομόφωνη απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και Ιντερνετ, Γ. Προκοπάκης, μια ημέρα μετά την πρεμιέρα του καναλιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου κ. Θ. Φορτσάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπάρχον σχήμα δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς υπήρχαν δυσκολίες συνεννόησης και η κατάσταση είχε γίνει αδιέξοδη. Η απόφαση είναι θεσμική αποκλείοντας κάθε κυβερνητική παρέμβαση, τόνισε επίσης ο κ. Φορτσάκης. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έθεσαν μάλιστα ως όρο την απομάκρυνση του κ. Προκοπάκη, διαφορετικά θα υπέβαλαν την παραίτηση τους.

Τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του παρουσίασε «το Ποτάμι»

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού παρουσίασε σε εκδήλωση στο Κερατσίνι ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντάς τους «42 υπέροχους τύπους». Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα αναδιανομής του πλούτου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η Ευρώπη δεν θα έχει μέλλον αν δεν ξεκινάει από το Κερατσίνι και από άλλες περιοχές του Νότου της Ευρώπης.

Συνελήφθη 43χρονος που προσποιούνταν τον ιερέα και έκλεβε αυτοκίνητα

Ένας 43χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι διέρρηξε 18 Ι.Χ. αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η περιοχή δράσης του ήταν το πάρκινγκ αλυσίδας σούπερ-μάρκετ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όπου ο 43χρονος, προσποιούμενος τον ιερέα που δήθεν πουλούσε κομποσκοίνια -ώστε να μην κινεί τις υποψίες των περαστικών- προέβαινε στις διαρρήξεις των οχημάτων. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, η δράση του ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου και διήρκησε μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος