ΕΙΔΗΣΕΙΣ 08.05.2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα δύο μονάδων καταγράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυλιόμενη δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα, Πέμπτη, η εφημερίδα Το Ποντίκι στην ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 22,5%, η ΝΔ 20,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9%, Ελιά 7%, Το Ποτάμι 7%, ΚΚΕ 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, ΔΗΜΑΡ 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2% και ΛΑΟΣ 1%.

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

Tέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων, από τα οποία θα ωφεληθούν συνολικά 35.500 άτομα, θα θέσει σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες ο ΟΑΕΔ. Παράλληλα, ο οργανισμός σχεδιάζει ειδικές δράσεις οι οποίες θα στοχεύουν στη διευκόλυνση της απασχόλησης των νέων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Εγγύηση για την Νεολαία» (Youth Guarantee), όπως και νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ανοίγει τις πύλες της η 11η Διεθνής Έκθεση βιβλίου

Thessaloniki-Book-Fair-2014-

 

Η συμμετοχή του Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα στη φετινή 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, φέρνει στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο λογοτέχνες, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους του βιβλίου αλλά και ιστορικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες, δημοσιογράφους, οικονομικούς παράγοντες, ακόμα και γευσιγνώστες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει απόψε, στις 7:30, στο περίπτερο 15, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Φοιτήτρια βρέθηκε απαγχονισμένη στη Ρόδο

Απαγχονισμένη στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου στο Καρακόνερο της Ρόδου βρέθηκε στις 7 το πρωί της Πέμπτης μια 23χρονη φοιτήτρια, η οποία σπούδαζε στην Κρήτη και διέμενε στην Αθήνα. Η νεαρή κοπέλα αναζητούνταν από τους συγγενείς της από το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε είχε την τελευταία επικοινωνία με τη μητέρα της. Η 23χρονη φοιτήτρια είχε μεταβεί στο νησί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και διέμενε με τον φίλο της, επίσης φοιτητή, στην περιοχή του Κάτω Ροδινιού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ρόδου, ο οποίος έδωσε εντολή στην αστυνομία για πλήρη έρευνα της υπόθεσης έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο πέραν της αυτοκτονίας.

Έτοιμη για συνομιλίες η Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει με πολιτικά κόμματα και περιφερειακούς αξιωματούχους στις ανατολικές περιοχές σχετικά με τρόπους για την επίλυση της κρίσης στη χώρα, αλλά δεν θα μιλήσει σε «τρομοκράτες», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε χθες, Τετάρτη, να διεξαχθούν συνομιλίες ανάμεσα στους νέους φιλοδυτικούς ηγέτες και τους αυτονομιστές των ανατολικών περιοχών, μια μεταστροφή για την οποία το Κίεβο δήλωσε πως υποδηλώνει ότι η διεθνής πίεση επί της Μόσχας αποδίδει. Το Κίεβο χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «συμμορίτες» τους φιλορώσους αυτονομιστές που ελέγχουν πλέον τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας και υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος