ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13.05.2014

Οριακή διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της GPO για τις ευρωεκλογές, η οποία όμως εμφανίζει τη ΝΔ μπροστά κατά 1,4%, στην πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές. Πάνω από 10% το ποσοστό των αναποφάσιστων. Οι πολίτες σε ποσοστό 51,8% θέλουν να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην πολιτική σταθερότητα, ενώ το 38,7% επιθυμεί να υπάρξει ανατροπή της κυβέρνησης.

Πιο άμεσα και γρήγορα οι κατασχέσεις

Σφίγγει ο κλοιός της εφορίας για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα, όπως προκύπτει από το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Παράλληλα, πιο αυστηρές και ταχύτερες γίνονται οι διαδικασίες κατασχέσεων λογαριασμών για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Η εφορία, με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης της Γενική Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα έχει εικόνα για το σύνολο των βασικών κατηγοριών δαπανών των φορολογούμενων, ώστε, μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεών τους, να εντοπίζει το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος.

90 Εκατομμύρια Ευρώ θα πληρώσει τη Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ευρώ για την εισβολή του 1974 στην Κύπρο και τη διχοτόμηση του νησιού. Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι η ποινή δεν δεσμεύει τη χώρα του. Πρόκειται για ποινή-μαμούθ, μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που έχει επιδικάσει το ΕΔΑΔ στην ιστορία του. Tο ΕΔΑΔ αναφέρει στην απόφασή του ότι το πέρασμα του χρόνου δεν παραγράφει την ευθύνη. Κρίνει ότι η Αγκυρα θα πρέπει να πληρώσει 30 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις σε συγγενείς αγνοουμένων και 60 εκατομμύρια ευρώ για ζημιές στους υπό κατοχή ελληνοκύπριους κατοίκους της Καρπασίας.

Διεθνής Αμνηστία: έρευνα για τα βασανιστήρια

αρχείο λήψης

Μια νέα παγκόσμια έρευνα για τα βασανιστήρια έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία. Η έρευνα που διεξήχθη σε 21 χώρες από όλες τις ηπείρους δείχνει πως ο φόβος των βασανιστηρίων υπάρχει σε όλες τις χώρες. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι φοβούνται για βασανισμούς σε περίπτωση κράτησης – φυλάκισής τους. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο του μέσου όρου και φτάνει το 57%.Παρόμοια τα συμπεράσματα της έρευνας και στις άλλες χώρες. Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (ποσοστό 44%) δηλώνουν ότι φοβούνται για βασανισμούς σε περίπτωση κράτησης – φυλάκισής τους στη χώρα στην οποία διαμένουν.

Κατασκοπευτικά αεροσκάφη αναζητούν τις μαθήτριες στη Νιγηρία

images

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας και κάνουν ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι 200 μαθήτριες που έχουν απαχθεί από τους ισλαμιστές αντάρτες της ριζοσπαστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα. «Μοιραζόμαστε κοινές εμπορικές δορυφορικές εικόνες με τους νιγηριανούς και πετάμε επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Νιγηρία με την άδεια της κυβέρνησης», δήλωσε ο αξιωματούχος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στρατιωτική και νομική δύναμη καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των κοριτσιών που απήχθησαν από ένα σχολείο στην πόλη Τσιμπόκ στην απομακρυσμένη βορειοανατολική Νιγηρία στις 14 Απριλίου. Τόσο η κυβέρνηση της Νιγηρίας όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν που είναι τα εξαφανισμένα κορίτσια, παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν θεωρεί ότι είναι ακόμα στη Νιγηρία.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος