ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21.05.2014

Στην τελική ευθεία για δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογές

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Ήδη η ΝΔ, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, έσπευσε να δηλώσει ότι στηρίζει τον Γιάννη Σγουρό και τον Γιώργο Καμίνη για περιφέρεια και Δήμο Αθήνας αντίστοιχα, ενώ σε ερώτηση για την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ο εκλεκτός της ΝΔ στον Πειραιά και δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε. Την υποστήριξή του στον αντίπαλο του κ. Μιχαλολιάκου, Γιάννη Μώραλη, εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου. Την ίδια ώρα στη μάχη για το δήμο της Αθήνας ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης προέβη σε έμμεσο άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΧΑ και του Ηλία Κασιδιάρη, κάτι που έσπευσε να πράξει αμέσως μετά και ο αντίπαλος του και νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Υπέρ του τελευταίου τάχθηκε και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, κάτι που δεν αναμένεται να κάνει, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης. Από την πλευρά του το ΚΚΕ έχει καλέσει τους ψηφοφόρους του να μη στηρίξουν κανέναν από τους υποψηφίους της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Α. Σαμαράς: «Μπαίνουμε σε νέα εποχή»

Έμφαση στην ανάπτυξη μέσα από την αξιοποίηση μιας σειράς από κλάδους της οικονομίας και οι επενδύσεις και η υλοποίηση δέσμης μέτρων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας, είναι τα σημεία-κλειδιά για τη «Νέα Ελλάδα», όπως προκύπτει από το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς. Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός μίλησε για μία νέα εποχή. «Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη. Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ενώ μίλησε και για τα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία στο εξωτερικό και τη σταθερότητα στο εσωτερικό, ενώ επικαλέστηκε και τον πιο «αυστηρό κριτή», όπως είπε, τις διεθνείς αγορές.

Γιούνκερ και Σουλτς κατά των εξτρεμιστικών κομμάτων

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να μην επιλέξουν την Κυριακή εξτρεμιστικά κόμματα απηύθυναν οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την ηγεσία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς.  «Αν εκλεγόμουν πρόεδρος της Επιτροπής μόνο επειδή οι εξτρεμιστές ψήφισαν για εμένα, θα παραιτούμουν», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, υποψήφιος του ΕΛΚ, στη διάρκεια τηλεμαχίας των δύο που μεταδόθηκε από τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD. «Δεν θα εκλεχθώ από φασίστες, ρατσιστές, από όσους τάσσονται εναντίον ανθρώπων επειδή δεν τους συμπαθούν», πρόσθεσε.  Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υποψήφιου των Σοσιαλιστών, κ. Σουλτς, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να εμποδίσουν το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τέλος σήμερα τα μαθήματα, αρχίζουν οι Πανελλαδικές

PANELLADIKES

Τελειώνουν σήμερα, Τετάρτη, τα μαθήματα του σχολικού έτους στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας και οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές, Απολυτήριες και Προαγωγικές Εξετάσεις που αρχίζουν λίγες ημέρες μετά τις διπλές εκλογές. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου με Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας), ενώ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου, με το ίδιο μάθημα.

Ταϊλάνδη: ο στρατός κάλεσε σε συνάντηση πολιτικούς

Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα θα συναντηθεί σήμερα με ηγέτες αντίπαλων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων και μέλη της Εκλογικής Επιτροπής και γερουσιαστές για να συζητήσουν πώς θα βγει η χώρα από την πολιτική κρίση. «Ο στρατηγός Πραγιούθ συγκάλεσε συνάντηση στη Λέσχη Στρατού με όλες τις πλευρές για να μιλήσουν για τρόπους εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.  Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μια πρωτοφανή συνάντηση των πολιτικών αντιπάλων που βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής κρίσης, μια μέρα αφότου ο στρατός επέβαλε στρατιωτικό νόμο στη χώρα έπειτα από μήνες πολιτικής αναταραχής.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος