ΕΙΔΗΣΕΙΣ 03.06.2014

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και συναντάται με τους συνυποψήφιους του για την προεδρία της Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, Σκα Κέλερ και Γκι Φέρχοφστατ. Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν, την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ, τον επικεφαλής των Pοdemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και τον πρόεδρο του κόμματος «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» Νίκι Βέντολα.

Στις ανακρίτριες άλλοι πέντε βουλευτές της ΧΑ

Ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προσέρχονται σήμερα άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος μετά την πρόσφατη άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, προκειμένου να τους απαγγελθεί κατηγορία. Πρόκειται για τον ήδη προσωρινά κρατούμενο, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιώργο Γερμενή και τους συναδέλφους του Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνη Γρέγο και Κώστα Μαρμπαρούση.

Δικλείδες ασφαλείας για γάμους και γεννήσεις

Επανέρχεται η αρμοδιότητα του εισαγγελέα προκειμένου να δηλωθεί η γέννηση όταν δεν προσκομίζεται βεβαίωση ιατρού ή μαίας. Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε αλλαγές του ληξιαρχικού νόμου και επαναφέρει την αρμοδιότητα των δικαστικών Αρχών, μετά τα πρόσφατα κρούσματα ψευδών δηλώσεων γεννήσεων, ενώ προωθεί και διατάξεις για αποτροπή πλαστών αδειών γάμου. Επίσης, μειώνεται το πρόστιμο στις εκπρόθεσμες δηλώσεις κατά τη χρονική στιγμή της δήλωσης ληξιαρχικών γεγονότων με την καταβολή παράβολου δημοσίου.

Στην Ευρώπη ο Μπαράκ Ομπάμα

αρχείο λήψης

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των σταθμών παραγωγής ηλεκρικής ενέργειας, που αποτελεί τον άξονα της στρατηγικής του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας αποκάλυψε τις προτάσεις της για τη δραστική μείωση κατά 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για το σύνολο των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030, σε σχέση με το 2005. Στο μεταξύ, ο Μπαράκ ΟΜπάμα βρίσκεται στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Πολωνία ενώ θα ακολουθήσουν Βέλγιο και Γαλλία. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο.

Δωδεκάχρονες «θυσίασαν» φίλη τους σε μυθικό τέρας

676611_σλενδερ

Νέο σοκ στις ΗΠΑ από τη «θυσία» 12χρονης από φίλες της σε μυθικό τέρας, στο Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι ανήλικες μαχαίρωσαν 19 φορές τη συνομήλικη φίλη τους ως «θυσία» σε ένα μυθολογικό τέρας για το οποίο έμαθαν στο διαδίκτυο. Το θύμα γλύτωσε την τελευταία στιγμή τη ζωή του καθώς σύρθηκε στο δρόμο αιμόφυρτο για να ζητήσει βοήθεια. Ένα ποδηλάτης ειδοποίησε την αστυνομία και τις πρώτες βοήθειες. Η 12χρονη νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενώ οι γιατρί λένε ότι σώθηκε από θαύμα καθώς μία από τις μαχαιριές καρφώθηκε μόλις ένα χιλιοστό από κεντρική αρτηρία της καρδιάς.  Η «θυσία» έγινε για τον Slender Man, ένα φανταστικό τέρας για το οποίο οι 12χρονες  έμαθαν σε ιστοσελίδα για θρύλους και τρομακτικές ιστορίες.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Σχόλιο

Απάντηση