ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16.6.2014

Προκήρυξη 600 θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Σε συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που αποτέλεσε σημείο διαφωνίας μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και Παιδείας Ανδρ. Λοβέρδου, κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, που είχαν εκτάκτως συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής για το ζήτημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σ. Βούλτεψη, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα προκηρυχθούν άμεσα 600 θέσεις για την επανατοποθέτηση διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, παγώνουν οι απολύσεις για όσο διάστημα διαρκεί η αξιολόγηση, ενώ θα επανεξεταστεί αργότερα εάν χρειάζεται συμπληρωματική προκήρυξη θέσεων. Από τις πληροφορίες προκύπτει ότι η συμβιβαστική λύση ικανοποιεί τόσο την πλευρά Λοβέδρου, όσο και την πλευρά Μητσοτάκη. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ευ. Βενιζέλος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις. Στην ανακοίνωση της Σ. Βούλτεψη αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκτός του ζητήματος της διαφωνίας μεταξύ Μητσοτάκη-Λοβέρδου για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για θέματα που αφορούν την πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στον Αρμενιστή Σιθωνίας

PHOTOFOTIA

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή του Αρμενιστή στη Σιθωνία. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη, καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν εστίες εντός της καμένης περιοχής. Οι εναέριες ρίψεις νερού έχουν σταματήσει από χθες το βράδυ, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνεχίζουν 17 πυροσβεστικά αυτοκίνητα, 34 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων.

Παραδόθηκε καταζητούμενο μέλος του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης

PHOTONARKOTIKA

Παραδόθηκε στις Αρχές το μεσημέρι της Κυριακής ο καταζητούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο ήρθε στο φως μετά την κατάσχεση άνω του ενός τόνου ηρωίνης σε συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο συλληφθείς, αλβανικής υπηκοότητας, θεωρείται υψηλόβαθμο μέλος του κυκλώματος, και φέρεται να είχε μία ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων (Τούρκους και Αλβανούς). Παραδόθηκε στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Για την υπόθεση της ποσότητας ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ, έχουν συλληφθεί 11 άτομα. Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη, και για πέντε Τούρκους υπηκόους, που θα απολογηθούν την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των Ελλήνων εμπλεκομένων βρίσκεται 40χρονος εφοπλιστής που φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του και ο ανήλικος γιος του.

Gazprom: Έληξε το τελεσίγραφο – μόνο με προπληρωμή το αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom ανακοίνωσε πως η Ουκρανία απέτυχε να πληρώσει «έστω και μέρος» των χρεών της, εντός του τελεσίγραφου που της είχε οριστεί έως τις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος και τώρα θα πρέπει να προπληρώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τη Gazprom, η ουκρανική εταιρία φυσικού αερίου Naftogaz απέτυχε να πληρώσει ακόμα και για τις παραδόσεις του Ιουνίου, υπονοώντας ότι οι παροχές θα μπορούσαν τώρα να διακοπούν. Με αρχή από σήμερα, η ουκρανική εταιρία θα λαμβάνει μόνο το ρωσικό αέριο για το οποίο έχει πληρώσει. Όπως και στις κρίσεις του 2006 και του 2009, η διακοπή της τροφοδοσίας της Ουκρανίας απειλεί τη ροή του φυσικού αερίου και προς την Ευρώπη, αφού το ήμισυ της ποσότητας του φυσικού αερίου που τροφοδοτεί την Ευρώπη περνά από το ουκρανικό έδαφος.

Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων στην Κένυα

PHOTOKENYA

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση ενόπλων ισλαμιστών κατά της παραλιακής πόλης Μπεκετόνι, στην Κένυα, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος. Περίπου πενήντα ένοπλοι εισέβαλαν χθες το βράδυ βαριά οπλισμένοι στην πόλη. Η επίθεση διήρκεσε μέχρι αργά τη νύχτα. Πολλά κτίρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική Κένυα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας περιέγραψε πώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στην πόλη φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» αιφνιδιάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων στο δρόμο, την ώρα που τα μπαρ και τα καφέ ήταν γεμάτα από πελάτες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα του Mundial.

Ο φετινός Μάιος ήταν ο τρίτος πιο ζεστός εδώ και 35 χρόνια

Ο Μάιος του 2014 υπήρξε ο τρίτος θερμότερος εδώ και 35 χρόνια, σύμφωνα με τα δεδομένα των μετεωρολογικών δορυφόρων. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Μαΐου ήταν κατά 0,33 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο γι’ αυτόν τον μήνα. Ο πιο ζεστός Μάιος είχε συμβεί το 1998, λόγω του πολύ ισχυρού φαινομένου Ελ Νίνιο εκείνο το έτος, όταν οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει 0,56 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο. Ο δεύτερος θερμότερος ήταν ο Μάιος του 2010, επίσης ένας μήνας με Ελ Νίνιο. Έτσι, στην πραγματικότητα, ο Μάιος του 2014 υπήρξε ο πιο ζεστός εδώ και 35 χρόνια, χωρίς να συνοδεύεται από Ελ Νίνιο (πρόκειται για το θερμό βόρειο θαλάσσιο ρεύμα που εμφανίζεται στις δυτικές ακτές της Νότιας Αμερικής συνήθως στο τέλος του έτους και μερικές χρονιές εκδηλώνεται με μεγαλύτερη ένταση).

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος