Τι Παίρνουμε στην Παραλία με το Μωρό (και γιατί όλο αυτό μοιάζει με απόβαση)

Το γεγονός είναι ότι πηγαίνοντας με ένα μωρό στη θάλασσα βρίσκεται να πακετάρεις μια βαλίτσα λίγο μεγαλύτερη απ” αυτή που χρειάζεσαι για ένα long weekend στο Λονδίνο, αλλά δεν πειράζει. Ίσως μέχρι τώρα άλλωστε να το έχετε συνηθίσει- εγώ πάντως όχι.

παιδί παραλία θάλασσα με σκυλιά

Χρειάζομαι απαραιτήτως μια λίστα, ναι μάλιστα λίστα, εκτυπωμένη κι έτοιμη να κάνει ό,τι όφειλε η μνήμη, αλλά δεν μπορεί.

Πάμε να σας την παρουσιάσω.

Αντι-ηλιακό,

καπέλο,

πετσέτα,

κουβαδάκια- φτυαράκια

φουσκωτό βαρκάκι,

μαρκαδόρους και μπλοκ (γιατί μας πιάνει το καλλιτεχνικό μας δίπλα στο κύμα),

βρακάκια, μιας και δεν της φοράω μαγιώ, αλλά θέλω να κρατάω την άμμο υπό έλεγχο,

διπλά φανελάκια, σορτσάκια, μια ζακέτα (καλού-κακού),

πάνες, μωρομάντηλά,

κουτί πρώτων βοηθειών με πράγματα όπως: κρέμα ανακουφιστική των τσιμπημάτων, θερμόμετρο, hansaplast, μαντηλιάκια εμποτισμένα σε οινόπνευμα, betadine, βαμβάκι,

παντοφλάκια θαλάσσης,

σνακ αλμυρά (τύπου κρακερς),

σνακ γλυκά (φρούτα),

χυμοί,

νερά,

πιπίλα,

μπάλα θαλάσσης.

Μην μπερδεύεστε! Αυτά είναι τα στάνταρντ μας κι είναι όλα της Δάφνης.

παιδί παραλία θάλασσα με σκυλιά

Πράγματα τύπου “ελα μωρέ, μην κουβαλάς χυμούς, κάτι θα έχει εκεί’, έχουν υπάρξει πάντα καταστροφικά μιας και μπορεί να μη βρούμε τίποτα, ή τίποτα από αυτά που θέλουμε ή η Δάφνη να διψάσει στη διαδρομή, ας πούμε. Οπότε η βασική οργάνωση γίνεται πάντα από το σπίτι και δίνει μια στοιχειώδη αυτοδυναμία, είτε πηγαίνουμε σε εξοχικό ή σε οργανωμένη παραλία.

Αν θέλουμε να τραβηχτούμε κάπου που δεν έχει τίποτα, κουβαλάμε επιπλέον ομπρέλες, ψάθες, πετσέτες, νερά και μάρσιππο, τουλάχιστον.

Εμείς οι γονείς παίρνουμε από ένα βιβλίο κι ένα παρεό και λέμε κι ευχαριστώ!

παιδί παραλία θάλασσα με σκυλιά

Αν εξαιρέσεις την προετοιμασία που κάποια στιγμή τελειώνει, η θάλασσα είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό για τα περισσότερα παιδιά. Λίγο πίεση στην αρχή με το καπέλο και μετά όλα πηγαίνουν υπέροχα!

Άντε, καλά μπάνια!

υ.γ. τα φουσκωτά παιχνίδια και τα σωσίβια τα θεωρώ κατηγορία από μόνα τους και θέλω να τους αφιερώσω δικό τους άρθρο μόλις ολοκληρώσω την έρευνα

υ.γ. 2 κοιτάω τι λίστα και πάλι κάτι νιώθω ότι ξέχασα… τι, όμως??? αφήστε ένα σχολιάκι, αν κάποια παράλειψη «φωνάζει¨!

 

 

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος