Αεροπορικό ταξίδι κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Όταν η εγκυμοσύνη προχωρά κανονικά, είναι απολύτως ασφαλές να ταξιδέψεις με αεροπλάνο κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά της. Πάντα βέβαια είναι καλό πριν κλείσουμε τα εισητήριά μας να κάνουμε μια συζήτηση με το γιατρό μας. Τέλος, υπάρχουν και περιπτώσεις υψηλού κινδύνου κατά τις οποίες συνιστάται η παραμονή στο σπίτι.

Σε πολλές περιπτώσεις η καλύτερη περίοδος για ένα αεροπορικό ταξίδι είναι το δεύτερο τρίμηνο- από την 14η μέχρι την 27η εβδομάδα. Συνήθως η πρωινή ναυτία που συνοδεύει παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο υποχωρεί ενώ τα επίπεδα ενέργειας ανεβαίνουν και η πιθανότητα αποβολής μειώνεται.

έγκυος ταξίδι με αεροπλάνο

Συνήθως αντενδείκνυται το ταξίδι μετά την 36η εβδομάδα.

Είναι ένα καλό μέτρο πρόβλεψης ο γιατρός ή η μαία να συστήσουν ένα συνάδελφο, μια κλινική ή μια δομή υγείας στον τόπο προορισμού προκειμένου η έγκυος να είναι κατοχυρωμένη σε κάθε ενδεχόμενο.

Καλό επίσης είναι να ταξιδεύετε με τον ιατρικό σας φάκελο ο οποίος πρέπει να περιέχει μια σειρά από πληροφορίες: ηλικία, την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου, την πιθανή ημερομηνία τοκετού, τον αριθμό και την εξέλιξη προηγούμενων εγκυμοσυνών, τη συνολική κατάσταση υγείας, υπέρηχοι και τις εξετάσεις εγκυμοσύνης,  ιστορικό επεμβάσεων και την πορεία εξέλιξης της εγκυμοσύνης έτσι όπως προκύπτει από μικροβιολογικές κι εργαστηριακές εξετάσεις.

Αυτές είναι οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε κι η κάθεμία μετά, με τον/την γιατρό της.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος