DIY βάση για γλάστρα κρεμαστή

Στα μικρά μπαλκόνια όπως το δικό μου η κρεμαστή γλάστρα είναι ιδανική λύση. Ακόμη κι αν η γλάστρα δεν είναι μεγάλη και είναι το κακτάκι που σου είχε κάνει δώρο η κολλητή σου, αξίζει μια βάση να την κρεμάσεις, την οποία μάλιστα θα την φτιάξεις μόνη.

Τι θα χρειαστούμε:

1)σπάγκο

2)καλαμάκια

3)τη γλάστρα σου

4)ψαλίδι

3-Materials2

 

και η εκτέλεση

1) Κόβουμε τουλάχιστον 8 κομμάτια σπάγκου περί τα 30 εκατοστά (κάτι λιγότερο από το άνοιγμα των χεριών μας αν δεν έχουμε μεζούρα) και τα δένουμε όλα μαζί με έναν κόμπο.

4-Cut-Knot-Place

2) χωρίζουμε ανά δύο τα μεγάλα κομμάτια του σχοινιού (τα μικρά που είναι από την άλλη μεριά του κόμπου θα είναι κρόσσια στο τελικό αποτέλεσμα) και περνάμε σε όλα από ένα κομμάτι καλαμάκι. Έπειτα δένουμε πάλι ανά δύο έναν κόμπο.

5-Cut-String

 

3) παίρνουμε το ένα σχοινί από έναν κόμπο και ένα από τον διπλανό κόμπο και τους περνάμε από ένα καλαμάκι. Ύστερα τα δένουμε σε έναν κόμπο. Βοηθάει στο να μη μπερδευτούμε αν το κάνουμε αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα κάθε φορά για να μη μπλέκουμε κόμπους και ξεμείνουν μονά κομμάτια σπάγκου.

6-Cut-Finish

 

4) Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας μας.

7-Finished 8-Plant-Place

 

5) τοποθετούμε η γλάστρα και κρεμάμε. Voila!

11-Final 10-Final

 

Πολύ βολικό επίσης για γλαστράκι μυρωδικών ή ακόμα και φράουλες!
Εναλλακτικά μπορεί να γίνει και χωρίς καλαμάκια, με πιο χοντρό σκοινί αν η γλάστρα είναι πιο βαριά και τώρα που το καλοσκέφτομαι, είναι ανάγκη να είναι γλάστρα; Κάνει και για ποτηράκι με ρεσώ (σούπερ καλοκαιρινό) αλλά ακόμα και για αποθηκευτικό χώρο εντός σπιτιού!

Καλή εβδομάδα,
Γεωργία

 

πηγή

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος