ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09.07.2014

Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα, εντός της ημέρας εκδικάζεται η προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη κατά της αποχής διαρκείας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού. Κατά την διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

«Μικρή ΔΕΗ»: Αύριο η πρόταση για το δημοψήφισμα

Κορυφώνονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την «μικρή ΔΕΗ». Σήμερα, Τετάρτη, ημέρα που τίθεται σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο, θα μιλήσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και θα εξηγήσει γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται στη «μικρή ΔΕΗ», ενώ θα θέσει και το πλαίσιο της πρότασης για δημοψήφισμα, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο, Πέμπτη. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται αύριο να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να του ζητήσει να μην υπογράψει την δημοσίευση του νόμου, όσο θα εκκρεμεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση επί του δημοψηφίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι οι 120 υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί και πως θα πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια.

Οι NYT για το Μουσείο της Ακρόπολης

akr-karyatides2

Αφιέρωμα στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο έργο αποκατάστασης των Καρυάτιδων και στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δημοσίευσαν οι New York Times, φιλοξενώντας δηλώσεις και του προέδρου του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή. «Μια χώρα πρέπει να είναι έτοιμη όταν διεκδικεί κάτι και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχει ολοκληρώσει το έργο του» τονίζει ο κ. Παντερμαλής, αναφερόμενος στο αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και υπογραμμίζοντας: «Επιμένουμε ως προς την εξεύρεση λύσης». Στο αφιέρωμα η εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς στο «φιλόδοξο σχέδιο» της αποκατάστασης των Καρυάτιδων, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και εορτάστηκε επ’ ευκαιρία των πέντε χρόνων λειτουργίας του Μουσείου.

Φόβος για ανοιχτή σύγκρουση στο νότιο Ισραήλ

israel

Κλιμακώνεται ραγδαία η κατάσταση στο νότιο Ισραήλ, με την επιχείρηση της αεροπορίας στη Γάζα να ανεβάζει ταχύτητα και τις ρουκέτες της Χαμάς να εγείρουν συναγερμό ακόμη και μέχρι το Τελ Αβίβ. Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς από τις επιδρομές, ενώ η νύχτα ήταν η πιο αιματηρή από τη σύρραξη του 2012, με συνολικά 25 νεκρούς από τα πλήγματα της αεροπορίας. Ο φόβος πως η κατάσταση μπορεί να φτάσει πλέον σε ανοικτή σύγκρουση είναι απτός: Το Ισραήλ έχει ήδη καλέσει εφέδρους και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η επιχείρηση «Protective Edge» να φτάσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία, με την ΕΕ να καλεί σε παύση πυρός.

1 – 7  η Γερμανία τη Βραζιλία στον ημιτελικό του Μουντιάλ

brazil

Σε πάρτι της Γερμανίας εκτυλίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ. Η Βραζιλία διασύρθηκε από τα «πάντσερ» με 7-1 σκορπίζοντας δάκρυα σε μία χώρα που από τις 12 Ιουνίου ζει και αναπνέει για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Επεισόδια ξέσπασαν στο Σάο Πάολο μετά το τέλος του αγώνα, με αναφορές για περιορισμένα περιστατικά έντασης να φτάνουν και από άλλες πόλεις. Τουλάχιστον 13 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στο Σάο Πάολο, υπό κράτηση φίλαθλοι μετά από διαπληκτισμούς σε άλλες πόλεις.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος