Με Αφορμή τις Αδερφές Μπράουν

Ο φωτογράφος Νίκολας Νίξον παντρευτηκε στα 23 τη Μπέβερλυ, μια από τις τέσσερις αδερφές Μπράουν. Τρία χρόνια αργότερα, το 1974, του δημιουργήθηκε η ιδέα να φωτογραφίσει και τις τέσσερις αδερφές μαζί. Αν και η λήψη δεν τον ικανοποίησε, η ιδέα άρχισε να ριζώνει μέσα του. Έτσι όταν την επόμενη χρονιά, η Μπέβερλυ, 25, η Χέδερ, 23, η Λώρι, 21 και η Μίμι, 15, ξαναβρέθηκαν ο Νίκολας και η κάμερά του ήταν πιο έτοιμοι από ποτέ.Το γεγονός ότι η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε και τρίτη χρονιά, έδωσαν στους συμμετέχοντες την αίσθηση ετήσιας παράδοσης, η οποία πράγματι εδραιώθηκε και συνέχισε για λίγο λιγότερο από μισό αιώνα!

φωτογραφία- οι αδερφές μπράουν

Η δουλειά του Νίξον παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) το 1976, περιλαμβάνοντας κάμποσες φωτογραφίες τοπίων και δύο από τα πορτραίτα των αδερφών Μπράουν. Από τότε βέβαια που η εν λόγω σειρά μπήκε στο … ραντάρ του Μουσείου, οι υπεύθυνοι τη συλλέγουν συστηματικά και παρουσιάζεται στο Μανχάτταν αυτές τις μέρες με τον τίτλο «Νίκολας Νίξον: Σαράντα Χρόνια  Αδερφές Μπράουν».

1978

Τα πορτραίτα των τεσσάρων γυναικών είναι σαν ταξίδι στο χρόνο: νεανικά  πρόσωπα που σταδιακά σημαδεύονται από τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, τη ζωή που πρόκειται να ζήσουν, τη ζωή που έζησαν.

 

1988

Υπάρχει κάτι τρομακτικά σκληρό όταν αυτό που εξελίσσεται σε 365 μέρες χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να αγγίξει πρώτα το μάτι και μετά το συναίσθημά σου: δεν είναι καθόλου εύκολο να βλέπεις ζωές 40 χρόνων σε 40 στιγμιότυπα- είναι δυνατό και αληθινό ωστόσο, ίσως γι’ αυτό και να κέρδισε τόσο την αγάπη του κόσμου που στις 8 Δεκεμβρίου θα συρρεύσει στο βιβλιοπωλείο του Μουσείου για να γνωρίσει το φωτογράφο και να παραλάβει υπογεγραμμένα τα βιβλία του.

o-1998-900

Αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο, πεταγόμαστε, ε?

Brown Sisters 2014

Καλές εκθέσεις να έχουμε :)

πηγή πληροφορίας

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος