Fingers Γλυκοπατάτας

Απλές και γρήγορες συνταγές για το βρεφάκι μας, το οποίο συνήθως από έξι μηνών και πάνω κι αφού η παιδίατρος δώσει το πράσινο φώς ξεκινάει το ταξίδι των στερεών τροφών. Ιδανική αρχή τα φρέσκα υλικά, λαχανικά και φρούτα κι εξαιρετικό παράδειγμα η γλυκοπατάτα που θα σας αφήσει άναυδους με τα προτερήματά της. Απορώ γιατί παραμένει «εξωτική» στην Ελλάδα κι εξόριστη από την κουζίνα μας ενώ έχουμε οικειοποιηθεί άλλα κι άλλα.  Χώρια που μια είναι αρκετή. Από μια και μοναδική γλυκοπατάτα, μπορούμε να φτιάξουμε αρκετά  fingers για τρία ή τέσσερα γεύματα του ενός έτος παιδιού μας.

1. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα.

2. Κόβουμε σε χοντρές λωρίδες και μετά στη μέση.

3. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο στους 220 C για 15 λεπτά.

4. Δε χρειάζεται να τις γυρίσουμε. Κρυώνουν και σερβίρουμε.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τη γλυκοπατάτα ολόκληρη για 20 λεπτά, αφού την τρυπήσουμε με το πηρούνι ελαφρά. Η σάρκα όμως θα έχει μαλακώσει τόσο που δε θα κόβεται λωρίδες αλλά μικρά κυβάκια. 

γλυκοπατάτα

 

πηγή

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος