Ω Έλατο: Στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με τα Παιδιά

Γειά και χαρά σας!Τι μου κάνετε; Ελπίζω να σας βρίσκω καλά και χαμογελαστούς!

Μπήκαμε αισίως και στον Δεκέμβρη! Μήνας γιορτινός, από την αρχή ως το τέλος. Έρχονται τα Χριστούγεννα και ολοι έχουμε μπει λίγο πολύ σε ανάλογο μουντ! Βασικό χαρακτηριστικό της εποχής; Μα το χριστουγεννιάτικο δέντρο φυσικά! Πλησιάζει ο καιρός και πρέπει να στολιστεί μέσα στο σπίτι, το ζητάνε επίμονα τα παιδιά αλλά εσείς μπορεί να σκέφτεστε πως να το κάνετε με 2χρονα και 3χρονα να τρέχουν περα δώθε και να τα κάνουν ολα ανω κάτω… Μην πανικοβάλλεστε! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεκινάμε!

 

1ο  βήμαΜουσική! Μια τέτοια μέρα δεν θα πρέπει να λείπουν χριστουγεννιάτικα ακούσματα που θα μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα! Η μουσική μπορεί να είναι από το κλασσικό “santa claus is coming to town” μέχρι ‘το ρουντολφ το ελαφάκι‘ από τις παιδικές φωνές των ζουζουνιών. Θα σας χαλαρώσει, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα δημιουργηθεί ένα γιορτινό κλίμα μέσα στο σπίτι.

2ο βήμα: Στολισμός του δέντρου! Ξεκινάμε λοιπόν παρεα με τα μικράκια μας να στολίσουμε το δέντρο μας! Βγάζουμε τα στολίδια μας και αρχίζουμε να τα τοποθετούμε στο δέντρο! Βασικό σ’ αυτό το σημείο είναι να δώσουμε και στο παιδί τη δυνατότητα να τοποθετήσει οσα στολίδια θέλει πάνω στο δέντρο, με οποια σειρά θέλει. Καλό θα ήταν να μην παρεμποδίσουμε τη δημιουργικότητά του και την φαντασία του γιατί έτσι αυτή η ευχάριστη διαδικασία θα μετατραπεί σε απλή εκτέλεση εντολών. Μπορούμε να του προτίνουμε τις ιδέες μας, αλλά και να ακούσουμε τις δικές τους και τελικά αυτό που θα δημιουργηθεί να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

3ο βήμα: Μετά το τέλος του στολισμού, η μουσική εξακολουθεί να ακούγεται και συνεχίζουμε με τον στολισμό του υπόλοιπου σπιτιού. Βασικό είναι να υπάρχει ένα είδος στολισμού και στο δωμάτιο των μικρών μας. Εαν δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάποιο μικρό δεντράκι που θα μείνει στο παιδικό δωμάτιο μέχρι το τέλος των γιορτών, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε κάποιον τοίχο φωτάκια σε διάφορους σχηματισμούς, γιρλάντες και μπάλες (υπάρχουν αρκετές ιδέες για χριστουγεννιάτική διακόσμηση και μέσα στο μπλογκ).

4ο βήμα: Αυτή η ημέρα στολισμού μπορεί να κλείσει με την παρασκευή κάποιου χριστουγεννιάτικου γλυκού παρέα με το παιδάκι μας. Εναλλακτικό τέλος είναι να μιλήσουμε με το παιδί μας για το πως ένιωσε μετά από αυτή την ημέρα και, πάντα με την συνοδεία χριστουγεννιάτικης μουσικής, να καθίσουμε και να ζωγραφίσουμε με το παιδί αυτό που μας έμεινε από την ημέρα!

xmas tree

Tip1: Αφιερώστε μια μέρα ολόκληρη, εαν αυτό είναι δυνατό, στο στολισμό του δέντρου για να ειναι μια μέρα ξεχωριστή από τις υπόλοιπες!

Tip 2: Για εσας που τα μικράκια σας είναι ακόμα βρεφάκια έχω να πω οτι μπορείτε να ακολουθήσετε ακριβώς την ίδια διαδικασία έχοντας το μικρούλι σας μαζί σας, χορεύοντας στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μαζί του και δίνοντάς του τη δυνατότητα να αγγίξει τα στολίδια και να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

 

Καλό στόλισμα λοιπόν, και μη ξεχνάτε, όλα απαιτούν ευχάριστη διάθεση, οπότε να χαμογελάτε!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olga Tasopoulou

Η Olga έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκομία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα "χωριό" στο κέντρο της Νύμφης του Βορρά, ή γνωστή και ως Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Κάνει babysitting σε μικρά όμορφα φατσάκια και στον ελεύθερο χρόνο της περνάει τις ώρες της σε αίθουσες κινηματογράφων, σε συναυλιακούς χώρους και σε θεατρικές παραστάσεις. Αδυναμίες της, εκτός από τα πιτσιρίκια,οι κατασκευές!

Σχολίασε πρώτος