Χριστούγεννα στην Πλατεία Αριστοτέλους; Όχι, Ευχαριστώ

Πέρυσι, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων η πλατεία Αριστοτέλους μετατράπηκε σε ένα ελατόδασος. Ανάμεσα στα δέντρα- λίγο θλιβερά ως κομμένα ομολογώ- χανόσουν, κυνηγιόσουν, έπαιζες, εκπλησσόσουν από τα cutouts ξωτικών που ήταν σπαρμένα στο χώρο και γενικώς το διασκέδαζες εσύ και το παιδί σου ή με τους φίλους σου:

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φωτογραφήθηκαν βάζοντας το κεφάλι τους στη φιγούρα του ξωτικού, ούτε εκείνοι που έκαναν το ίδιο λίγο πιο κάτω σε μια μεγάλη κατασκευή σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ θυμάμαι τον κόσμο να μαζεύεται και να συμμετέχει σε μια σειρά από δρώμενα που ταίριαξαν πολύ στο σημείο.

christmas in thessaloniki 2014

Φέτος, για να διασχίσω την πλατεία χρειάζομαι είκοσι ευρώ, νόμιζα. Τελικά τη διέσχισα με ένα κλαμμένο παιδί: είναι μικρή για το παγοδρόμιο, είναι μικρή για τη μεγάλη τσουλήθρα, ενώ το καρουζέλ και το τρενάκι στοιχίζουν 2,5 ευρώ έκαστο- ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ * Η ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2,5 ΕΥΡΩ*

στην ίδια πόλη που σε μερικές μέρες ανοίγει ο Αστερόκοσμος με γενική είσοδο 7 ευρώ και δωρεάν για τα πιτσιρίκαι κάτω του μέτρου.

Να το θέσω διαφορετικά. Η Δάφνη που κοντεύει τα τρισήμιση και χρειάζεται περίπου 7-10 βόλτες σε κάθε καρουζελοτρενάκι μέχρι να θελήσει από μόνη της να προχωρήσει παρακάτω – κι έχει ύψος ένα μέτρο θα μπει ΔΩΡΕΑΝ και θα κάνει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ βόλτες από τις 12 του μηνός και μέχρι τις 10/01.

Αλλά για να διασκεδάσει στην πιο εμβληματική πλατεία της πόλης της, λυπόμαστε, τρώει πόρτα. Είναι πολύ μικρή κι η μαμά της αρνητική στο να της κλέβουν λεφτά.

Κατα τ” άλλα, ναι έχει φάτνη, ναι έτοιμάζονται και κάτι σπιτάκια, να στήσανε και μια καραγκιοζο-αψίδα με κόκκινα φανάρια που θα τα ζήλευε και ο Ζαν Γιμού.

Όχι, ούτε καρουζέλ, ούτε τρενάκι, ούτε άλλη βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους: είναι ντροπή αυτό που στήθηκε εκεί και μου φαίνεται λάθος που τους το επέτρεψαν.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος