Σοκολατάκια καρδιές

ΥΛΙΚΑ:

  • 375γρ. σοκολάτας γάλακτος (κομμένη σε κομματάκια)
  • 45γρ. βούτυρο (κομμένο σε φέτες)
  • 125 ml. κρέμα γάλακτος (1/5 ποτήρι)
  • 200γρ. αμυγδαλόψυχα (απρισμένη, καβουρδισμένη & καλά κοπανισμένη)
  • 100γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα & ψιλοκομμένα)
  • Λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατέψτε την σοκολάτα και την κρεμα γάλακτος σε ένα μπολ πάνω σε νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρι) και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Προσθέτουμε τα 200 γρ. αμυγδαλόψυχας και τα 100γρ. αμύγδαλα, που τα έχουμε ψιλοκόψει. Αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ριχό ταψάκι στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί. Χρησιμοποιόντας  φορμάκια σε σχήμα καρδιάς (ή σε ότι άλλο σχήμα θέλετε), που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε μαγαζί με μαγειρικά σκεύη, κόβετε το μίγμα. Βγάζετε τα σοκολατάκια και τα αφήνετε στην άκρη. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρι και με ένα κουτάλι περιχύνουμε από πάνω τα σοκολατάκια. Το γλυκό μας είναι έτοιμο για δοκιμή!

prTPtT1454246097

Tip1: Μέσα στην λευκή σοκολάτα που θα χρησιμοποιήσετε για το τέλος μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα σουπερ μαρκετ, για να μετατρέψετε την λευκή σοκολάτα σε κόκκινη.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olga Tasopoulou

Η Olga έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκομία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα "χωριό" στο κέντρο της Νύμφης του Βορρά, ή γνωστή και ως Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Κάνει babysitting σε μικρά όμορφα φατσάκια και στον ελεύθερο χρόνο της περνάει τις ώρες της σε αίθουσες κινηματογράφων, σε συναυλιακούς χώρους και σε θεατρικές παραστάσεις. Αδυναμίες της, εκτός από τα πιτσιρίκια,οι κατασκευές!

Σχολίασε πρώτος