Παρουσία Γονέων κατά τη Διάρκεια Ιατρικών Πράξεων στα Παιδιά

Δε θα ξεχάσω την ημέρα που θα έβγαινα από την κλινική με τον Αλέξανδρο. Έπρεπε να του πάρουν αίμα από τη φτερνούλα όπως σε όλα τα νεογέννητα.

-Θα βγείτε από το δωμάτιο παρακαλώ, ακούω την αυστηρή φωνή της νοσηλεύτριας

- Θα το ξεχάσετε, της απαντώ Βούδας ηρεμίας

- Θα βγείτε, πρέπει να του πάρω αίμα.

- Έχετε περισσότερες πιθανότητες να βγείτε εσείς παρά εγώ, συνέχισα κι εγώ, επικαλούμενη με τη σειρά την τοποθέτηση του συνηγόρου του πολίτη, την απάντηση του Υπουργείου Υγείας και τη Γνωμοδότηση της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνω στο δωμάτιο, η νοσηλεύτρια να απολογηθεί κι ο Αλέξανδρος να περάσει τη μικρή του αιμοληπτική διαδικασία πολύ πιο ανώδυνα.

Αν δεν ξέρετε τα δικαιώματά σας, θα βρεθείτε να μαλώνετε άδικα.

Όλοι οι γονείς, πλην των γονέων των εφήβων που αποφασίζουν μόνοι τους σε κάποιες περιπτώσεις για τον εαυτό τους, ΕΧΟΥΜΕ δικαίωμα να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας κατά τη διάρκεια ιατρικών πράξεων (αν μπορούμε και δε λιποθυμάμε σαν τις μύγες ή δε δημιουργούμε μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που κοιτάμε να λύσουμε… λίγη αυτογνωσία δε βλάπτει). Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, μάλιστα,  αναφέρει ότι η παρουσία του γονέα «πρέπει κατά κανόνα να ενθαρρύνεται και σε καμία περίπτωση να αποκλείεται[...]«.

Να ακόμα μια επιβεβαίωση:

olomeleia

KESY2016_2

Αχρειάστες να είναι, εύχομαι, όλες οι παραπάνω πληροφορίες.

Χ

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος