Ξέρετε Εκείνη την Ιδιαίτερη Μυρωδιά της Βροχής; Να από τι Προέρχεται.

Είναι θέμα χρόνου, όταν σκέφτεσαι το φθινόπωρο, το μυαλό να πάει στη βροχή και, δευτερόλεπτα αργότερα, στο ιδιαίτερο άρωμά της. Τι το προκαλεί όμως;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, όταν οι σταγόνες της βροχής προσγειώνονται σε πορώδεις επιφάνειες, παγιδεύουν μικροσκοπικές φουσκίτσες αέρα που περιέχουν σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια εκτοξεύουν προς τα πάνω, στον αέρα. Αυτά τα σωματίδια μοιάζουν να είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά αρωματικών στοιχείων, καθώς και βακτηρίων και ιών που αποθηκεύονται στο χώμα.

Οι ερευνητές του ΜΙΤ χρησιμοποίησαν τεχνολογία αιχμής προκειμένου να απαθανατίσουν το φαινόμενο και να το εξηγήσουν.

Το παρακάτω βίντεο καθιστά τη διαδικασία αρκετά σαφή.

Εντυπωσιακό.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος