19-24 Σεπτεμβρίου Πάμε Δράμα!

39 Χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και 22 χρόνια Διαγωνιστικού τμήματος και η ιστορία του Φεστιβάλ Δράμας εμπλουτίζεται, οι ταινίες, οι χορηγοί, τα βραβεία αυξάνονται, όπως ακριβώς και η δύναμή του. Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος «φέτος θα παρουσιάσουμε την πιο πλούσια αλλά και καλύτερη κινηματογραφική παραγωγή των τελευταίων ετών –κι αυτό χωρίς την συμμετοχή των μέχρι πρότινος μεγάλων πυλώνων της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής (ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), που όμως, όπως φαίνεται επανακάμπτουν. Το μέλλον προδιαγράφεται πιο αισιόδοξο, ενώ δημιουργείται πια μια νέα γενιά νέων και ικανότατων παραγωγών».

φεστιβάλ μικρού μήκους δράμας 2016 πρόγραμμα

Από τις 19/09 μέχρι και τις 24/09, στη Δράμα θα απολαύσουμε, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

-Το Ελληνικό Διαγωνιστικό με 64 ταινίες εκ των οποίων 6 ντοκιμαντέρ και 3 animation.

- Το Διεθνές Τμήμα, με 52 ταινίες από 50 χώρες.

-Το ειδικό πρόγραμμα με τις υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015 (EFA) SHORT MATTERS! 2016
-Το 2ο Βαλκανικό Πανόραμα  που φέτος περιλαμβάνει μια επιλογή σημαντικών ταινιών τελευταίας παραγωγής που διαγωνίσθηκαν σε Φεστιβάλ στις όμορες χώρες, μία αντιπροσωπευτική επιλογή βαλκανικών ταινιών από τη διαδικτυακή πλατφόρμα για το Βαλκανικό Σινεμά Altcine καθώς και μία παρουσίαση ταινιών από τη Σχολή Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Kültür της Κωνσταντινούπολης.
-Το 7o Σπουδαστικό Πανόραμα με το σύνολο της σπουδαστικής ετήσιας παραγωγής
-Μια σειρά από προβολές για παιδιά
-Τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακού Βίντεο με τίτλο «Ένας πλανήτης – μια ευκαιρία»
- Ένα Masterclass φωτογραφίας από τον καθηγητή των ΤΕΙ Αθηνών, Γρηγόρη Βλασσά
- Ένα Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Δημήτρη Μακρή (στην τελετή έναρξης, 19/9).
- Ένα Εργαστήριο ραδιόφωνου για παιδιά «Παίζουμε ραδιόφωνο!» με την ραδιοφωνική παραγωγό Άννα Πασχαλίδου
-Τα Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια (20-23/9), σε παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη.
- Την παρουσίαση της μελέτης η της δραμινής πανεπιστημιακού Καλλιόπης Εξάρχου
- Την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας Αλέξανδρου Κακαβά με θέμα την εκδοτική δραστηριότητα της ΕΣΕ.
Για λεπτομέρειες και επί μέρους πληροφορίες, επισκεφθείτε το πολύ ενημερωμένο site του Φεστιβάλ http://www.dramafilmfestival.gr/index.html

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος