Το Μεγαλύτερο Gaming event των Βαλκανίων Έρχεται

artecitya thessaloniki δεθ 2016

Το Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας είναι ένα νέο project της Helexpo που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, και με το οποίο ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)».

e gaming δεθ 2016

Το E-Gaming εντάσσεται στο Φεστιβάλ Τέχνης Επιστήμης Τεχνολογίας του Artecitya της Helexpo και αποτελεί το μεγαλύτερο gaming event στα Βαλκάνια. Φέτος, επιστρέφει στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ στο διαβόητο περίπτερο δεκαεπτά για εννέα ημέρες, όπου τα 4.000 τ.μ θα υποδεχτούν το κλασσικό και σύγχρονο gaming, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, διαγωνισμούς και τουρνουά, ενώ panels με όλα τα αγαπημένα πρόσωπα του community και άπειρα happenings θα αποτελέσουν πόλο ισχυρής έλξης για το κοινό. Για τους πιο παραδοσιακούς τύπους θα υπάρχει χώρος αφιερωμένος στην πηγή του gaming, τα επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ θα διοργανωθούν και τουρνουά.

amanda thessaloniki δεθ 2016

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που θα παρουσιαστεί φέτος στο πλαίσιο του φεστιβάλ, είναι το AMANDA. Το AMANDA απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, ενώ παράλληλα ενισχύει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των ψυχολόγων να διαχειριστούν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Είναι ένα κοινωνικά ευαίσθητο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying που έλαβε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft – κατηγορία World Citizenship. Η ομάδα AMANDA αποτελείται τους φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλη Μπαλτατζή, Μαργαρίτα Μπίντση, Γεώργιο Σχινά και Ηλία Χρυσοβέργη, που σχεδίασαν την εφαρμογή με την καθοδήγηση του καθηγητή του τμήματος και μέντορά τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

 

Πρωτότυπά και ελκυστικά ακούγονται και τα άλλα δύο πρότζεκτς που θα παρουσιαστούν με τίτλο Enter The Game και AURA.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος