Πορείες και Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη (9/9/2016)

Οδηγούσα με προορισμό το σχολείο της κόρης μου σήμερα, 09/09/2016, στις οκτώ το πρωί, όταν διαπίστωσα ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά. Αστυνομικοί τοποθετημένοι επί της Κ.Καραμανλή, αυξημένη κίνηση στο ρεύμα από κέντρο προς Ιπποκράτειο και, το κερασάκι στην τούρτα, δυο τρεις εικονολήπτες να τρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση. Στρίβω το κεφάλι προς τη μεριά που έτρεχαν, βλέπω το ρεύμα κυκλοφορίας κλειστό, λίγο μετά ένα περιπολικό και μερικά μέτρα πιο πίσω… δυο πελώρια μαύρα άλογα να σέρνουν μια άμαξα. Η κίνηση αποκαταστάθηκε για το ρεύμα μου σε εκείνο το σημείο οπότε δεν πρόλαβα να δω περισσότερα- μόνο φευγαλέα, δυο τρεις ανθρώπους με ρούχα νοσοκόμων/ νοσηλευτών.

πορείες διαδηλώσεις δεθ 9/9 θεσσαλονίκηπηγή φωτό

Για κάμποση ώρα, το ρεύμα έμεινε κλειστό, η Παπαναστασίου κολλημένη, η Κωνσταντινοπόλεως κόλαση και τα νεύρα μας, ήδη από τις οκτώ το πρωί κάγκελο.

«Μάθε τι ώρα θα είναι κλειστοί οι δρόμοι», με προέτρεξαν φίλοι και γνωστοί, θυμίζοντάς μου ότι για τους κατοίκους του κέντρου η ΔΕΘ δεν είναι ακριβώς χαρά και πανηγύρι αλλά και μια τεράστια τεράστια τεράστια ταλαιπωρία. Οι δρόμοι κλείνουν και δε μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου, ενώ δε μπορείς να παρκάρεις ποτέ και πουθενά.

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 9/9 , σύμφωνα με το cityportal, θα πραγματοποιηθεί πορεία:

17:00 άγαλμα Βενιζέλου (Αριστοτέλους με Εγνατία) διαμαρτυρία  από μέλη του «no border», για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη «Softex». Μετάβαση με λεωφορείο σε όποιους/ες δεν έχουν όχημα. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία με σκοπό την παρέμβαση στο συγκεκριμένο κέντρο.
19:30  άγαλμα Βενιζέλου (Αριστοτέλους με Εγνατία), συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη συμπλήρωση 71 ετών από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τα μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη Θεσσαλονίκης
ενώ, σύμφωνα με το seleo, στις
►  18.00 άγαλμα Βενιζέλου (Αριστοτέλους με Εγνατία)θα πραγματοποιηθεί  πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως εξήγγειλαν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
Γενικώς, κι επειδή  3 πορείες δεν είναι αρκετή ταλαιπωρία, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ, από σήμερα Παρασκευή (09-09-2016) μέχρι και στις 06.00 η ώρα της Δευτέρας (12-09-2016) στις οδούς:

 • Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
 • Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
 • Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.
 • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
 • Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
 • Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου.
 • Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.
 • Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
 • Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
 • Αγίας Τριάδος, από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου.
 • Ν.Ζέρβα, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
 • Γκύζη, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
 • Λύτρα, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
 • Καυτανζόγλου, από Εγνατία μέχρι Λ.Στρατού.

Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (09-09-2016) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Κυριακής (11-09-2016) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

 • Π.Μελά, από Μακένζυ Κιγκ μέχρι Τσιμισκή.
 • Βενιζέλου, από Εγνατία μέχρι Λ.Νίκης.

Επιπλέον, το Σάββατο (10-09-2016), από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε οδούς της Θεσσαλονίκης- χωρίς άλλες λεπτομέρειες ή πληροφορίες, έτσι για τον τραμπουκισμό.

Καλά να περάσετε όσοι ζείτε, δουλεύετε, ή κατεβαίνετε στο κέντρο-και να θυμάστε: σαν την Έκθεση, δεν έχει.

 

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος