Πώς Αποστειρώνουμε Γυάλινα Βάζα (για μαρμελάδες, chutney, γλυκά)

Μετά από διάφορες άκαρπες προσπάθειες, τις οποίες αναγνώρισα ως τέτοιες όταν άνοιξα το τάχα μου αποστειρωμένο βαζάκι για να φάμε τη μαρμαλέδα κι είδαμε ένα ωραιότατο στρώμα μούχλας από πάνω, τολμώ να δηλώσω πως ΝΑΙ! Ξέρω πλέον τον καλύτερο, καθαρότερο, γρηγορότερο κι ευκολότερο τρόπο να αποστειρώσω γυάλινα βάζα για τα γλυκά μου.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%b1

Πλένεις τα βαζάκια με σαπουνάδα σε ζεστό νερό

Τα τοποθετείς στο φούρνο στους  100C για 10-15 λεπτά.

Τι? Θέλετε και συνέχεια?! Δεν έχει! Αυτό ήταν! Είπαμε: ο γρηγορότερο κι ευκολότερος τρόπος! Να σας πω όμως! Μην ξεχάσετε να αποστειρώσετε και τα καπάκια, βράζοντάς τα σε κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά.

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος