Σαλάτα με Λωτούς και Γαρίδες

Αυτή η σαλάτα είναι η καλύτερή μου. Γρήγορη, ιδιαίτερη, γευστική και με συστατικά υπερθρεπτικά, την αγαπάμε οικογενειακώς και τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα

%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%8c-%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%82

Υλικά

½ φλιτζάνι κινόα

2 μικροί λωτοί, κομμένοι σε φετούλες ή κυβάκια

Γαρίδες (υπολογίζετε δύο/άτομο)

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι χυμός λεμόνι

¼ φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε την κινόα

Βράζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε.

Κόβουμε τους λωτούς, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και στο τέλος το αβοκάντο γιατί μαυρίζει. Για να αποφύγουμε να μαυρίσει, το περνάμε αμέσως με λεμόνι.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, ενώ αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι σε ένα βαζάκι. Τα χτυπάμε κι όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Συμβουλή: Είναι εξτρά νοστιμιά οι γαρίδες να είναι ζεστές, οπότε μπορείτε να τις διατηρήσετε ζεστές, τοποθετώντας τες σε χαμηλή θερμοκρασία (120) στο φούρνο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Καλή Απόλαυση!

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος