Οι Καλύτερες Χριστουγεννιάτικες Διαφημίσεις του 2016!

Σα σε όνειρο θυμάμαι να είμαι μικρή και να φωνάζω στους μεγάλους: μηηηηηη! Μην το αλλάζετε! Βλέπω διαφημίσεις!

Από τότε που μου άρεσαν οι διαφημίσεις και τις χάζευα μπορεί να έχουν περάσει και καμιά τριανταριά χρόνια. Πλέον δεν έχω τηλεόραση, δε χαζεύω διαφημίσεις αλλά παραδέχομαι ότι ο χειμώνας και ειδικά η περίοδος των γιορτών προσφέρονται πιο πολύ από κάθε άλλη εποχή για χουζούρι, χουχούλιασμα και γιατί όχι, λίγο… οθόνη παραπάνω! Χαζολογώντας, έψαξα και βρήκα μερικές χαρούμενες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που μας βάζουν στο κλίμα- όχι τόσο των γιορτών που έρχονται όσο του «καναπεδιάσματος» που επιβάλλεται!
Η γνωστή βρεττανική αλυσίδα Sainsbury’s  φτιάχνει σε stop frame animation με φωνητικά του  James Corden ένα τρίλεπτο φιλμάκι. Πρόκειται για την ιστορία του Dave, ενός σκληρά εργαζόμενου και αφοσιωμένου πατέρα, ο οποίος διαπιστώνει ότι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στην οικογένειά του είναι ο χρόνος του!

Η πιο κλασσική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση στη συνείδηση πολλών- μα πολλών- καταναλωτών είναι συνδεδεμένη με την Κόκα κόλα

Βλέποντας ότι το ταινιάκι είναι σκηνοθετημένο από τον Wes Anderson με πρωταγωνιστή τον Adrien Brody, περίμενα πολύ περισσότερα αλλά μετά θυμήθηκα ότι είναι απλώς η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του H&M κι όχι προβολή στο Sundance. :)

Μια αγαπημένη κατηγορία διαφημίσεων είναι εκείνη που έχει ζώα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως αυτή από την Waitrose, που φτιάχνει ένα ιδιαίτερα τρυφερό ταινιάκι για φέτος τα χριστούγεννα

Στον αντίποδα, η διαφήμιση της John Lewis που από τη στιγμή που έχει ένα μποξερ στο πρωταγωνιστικό ρόλο, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενα ξεκαρδιστικό!

Και να η μέχρι στιγμής αγαπημένη μου, με την ανατροπή της, το φεμινιστικό touch της και το απίστευτο χιούμορ της (η Κυρία Κλάους διαβάζει τις «Πενήντα Αποχρώσεις του Κόκκινου»)- έρχεται από τα Marcs &Spencer

 

Related Post

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια εργάζεται ως εκφωνήτρια και κειμενογράφος, αν και φιλόλογος αγγλικής- σύμφωνα με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, τεσσάρων, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, δεκαέξι μηνών. Ζούσε περιχαρής στη Σαμοθράκη μέχρι τον Απρίλιο του 2014 που χρειάστηκε να φύγει. Αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αθήνα, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, ξανά Αλεξανδρούπολη, είπε να γυρίσει και να παλουκωθεί στη Θεσσαλονίκη και να δει τη ζωή να κυλάει από το σπίτι της στη Ναυαρίνου μαζί με τα δυό της παιδιά και το μαθουσάλα σκύλο της.

Σχολίασε πρώτος