Παιδικό Τμήμα, Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 
(Απευθύνονται σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που έχει ήδη εγγραφεί, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν πηγαίνουν πάντα όλοι οι εγγεγραμμένοι με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται θέσεις την τελευταία στιγμή: μη διστάσετε να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε στο 2313 318570)

«Τμήμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας»
Κάθε Δευτέρα 5.00μ.μ. – 6.00μ.μ.
Μέσα από διαδικασίες ευχάριστες, όπως ζωγραφική, μουσική και παιχνίδι γίνεται η προσέγγιση στην αγγλική γλώσσα, χωρίς γραφή.  Οι μικροί μας φίλοι 4 έως 6 χρονών μαθαίνουν  τις πρώτες τους αγγλικές λέξεις με τη δασκάλα τους Αλεξάνδρα Τσόγκα.
Δευτέρα   12/3,19/3 & 26/3.

«Εργαστήρι Μουσικών δραστηριοτήτων»
Κάθε Τρίτη 5.00μ.μ. – 6.00μ.μ.
 Ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του εργαστήριου που απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 χρονών.  Σκοπός του, η μύηση των παιδιών στον κόσμο της μουσικής, η γνωριμία με τα κρουστά όργανα, με τον ρυθμό, τους μουσικούς ήχους καθώς επίσης και η εκμάθηση τραγουδιών.
Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η μουσικοπαιδαγωγός του Δημοτικού Ωδείου, Κατερίνα Ψαλτίδου.
Τρίτη 6/3, 13/3, 20/3, & 27/3.

παιδιά θέατρο

 «Εργαστήρι θεάτρου για παιδιά»
Κάθε Τρίτη 7.00μ.μ. – 8.30μ.μ.
Αγόρια και κορίτσια (9 έως 12 χρονών) περνούν  ευχάριστες ώρες καλλιτεχνικής απασχόλησης με τη δασκάλα τους ηθοποιό, Κική Ψαράκη . Μετά τις  ασκήσεις γνωριμίας τα παιδιά θα αρχίσουν να γράφουν  το έργο που θα ανεβάσουν.
Τρίτη 6/3 13/3, 20/3, & 27/3.

 

 «Παίζω και μαθαίνω με την γλώσσα» –  Πρόγραμμα  λογοθεραπείας
 Κάθε Τετάρτη 5.00μ.μ. – 6.00 μ.μ.
ΟΙ μικροί μας φίλοι 5 έως 7 χρονών με τη βοήθεια των λογοθεραπευτριών, Βασιλικής Κιούση και Νάτζι Νέντα – Γιώτας βελτιώνουν και ενισχύουν τις γλωσσικές τους ικανότητες.
Τετάρτη  7/3, 14/3, 21/3, & 27/3.

 «Εργαστήρι ζωγραφικής»
Κάθε Πέμπτη 5.00μ.μ.- 6.30 μ.μ.
 Οι μικροί μας φίλοι 5 – 9 χρονών  με δημιουργική διάθεση και χαρά  συμμετέχουν στο εργαστήρι ζωγραφικής που λειτουργεί στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η εθελόντρια εικαστικός  Μαρία – Ευθυμία Σύραλη.
Πέμπτη  1/3, 8/3, 15/3 & 22/3.

 «Λέσχη ανάγνωσης »
Κάθε Παρασκευή 7.00μ.μ.  – 8.20μ.μ.
 
Ένα ταξίδι απόλαυσης και ανακάλυψης μέσα από τις σελίδες των θησαυρών της βιβλιοθήκης. Μια δράση φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής και αφήγησης με κύριο χαρακτηριστικό την ευχαρίστηση και όχι την «υποχρέωση» . Τα παιδιά 9 έως 12 χρονών επιλέγουν το βιβλίο που θα ήθελαν να διαβαστεί και αρχίζει η περιπλάνηση…
Ανάγνωση του βιβλίου ή αποσπασμάτων του , ασκήσεις δημιουργικής γραφής και για το τέλος αφήγηση ιστοριών. Με την παιδαγωγό και συγγραφέα Στέλλα Γουλτίδου.
Παρασκευή  2/3, 9/3, 16/3  και 23/3.

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος