Αποτελέσματα Πρόσκλησης ΕΕΤΑΑ για Παιδικούς και ΚΔΑΠ 2018- Τι να περιμένουμε και πότε

‘Πότε θα βγούν τα αποτελέσματα της πρόσκλησης της εεταα για τις φετινές αιτήσεις;  Τι πρέπει να ξέρω; Μπορώ να κάνω ένσταση; Μπορώ να διορθώσω λάθη;’ Κι ένα κάρο άλλες απορίες βασανίζουν τις υποψήφιες ωφελούμενες μαμάδες αυτό το διάστημα.

κδαπ κεδηθ 2

Ας τα πάρουμε ένα- ένα:

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η ΕΕΤΑΑ στη δημοσιότητα μέσω του σαιτ της,

Προσωρινά Αποτελέσματα βγαίνουν στις 22 Ιουλίου, μέρα Κυριακή

Υποβολή Ενστάσεων μπορεί να γίνει από την επόμενη μέρα, Δευτέρα 23 Ιουλίου και για ΔΥΟ μόνο μέρες, μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Τα Οριστικά Αποτελέσματα θα ανακοινωθούν 29 Ιουλίου και την ίδια μέρα ξεκινούν οι εγγραφές στις δομές, οι οποίες και συνεχίζονται μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου.

Εδώ, υπάρχει σίγουρα ένα θέμα μιας και η εκκίνηση των εγγραφών, σύμφωνα με το σαιτ της ΕΕΤΑΑ, θα γίνει την ίδια μέρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το οποίο πρακτικά ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, μιας και οι περισσότερες δομές που μας αφορούν είναι κλειστές την Κυριακή.

Θα προκύψει από κάποιες μαμάδες το εύλογο ερώτημα: γιατί να μην πάω την επόμενη μέρα ή μέχρι το Σεπτέμβριο;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γνωρίζουμε αν οι δομές που θα απευθυνθούμε έχουν λίγες θέσεις ΕΣΠΑ κι άρα εμείς θα πρέπει να τσακιστούμε να πάμε αυθημερόν με το voucher στα χέρια μας για να διεκδικήσουμε την πολυπόθητη θέση για το παιδί μας.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα παιδικών σταθμών αλλά και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης με ελάχιστες θέσεις. Οι υπεύθυνοι των δομών αυτών θα σας καθοδηγήσουν: θα ανοίξουν Κυριακή; Θα σας περιμένουν τη Δευτέρα, από το ξεκίνημα του ωραρίου; Η κάθε δομή το ρυθμίζει- οπότε ρωτήστε!

κδαπ κεδηθ 1

Τέλος, αν γνωρίζετε ήδη ότι κάτι έχετε παραλείψει, προμηθευτείτε το. Οι ενστάσεις είναι ουσιαστικά η περίοδος που η κάθε μητέρα “διορθώνει” τα λάθη ή τις παραλείψεις που έκανε κατά τη διάρκεια των αιτήσεων. Οπότε αν κάνατε κάποιο λάθος, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Θα το διορθώσετε μέσω της διαδικασίας των αιτήσεων- να θυμάστε, ωστόσο, ότι διαρκεί μόνο δύο μέρες και δεν υπάρχει στιγμή για χάσιμο.

Η προσωπική μου εμπειρία από την πρώτη φορά που έκανα αίτηση, φέτος είναι η τρίτη, είναι πως ότι λάθος έγινε στην αρχική υποβολή αίτησης, πράγματι διορθώνεται χωρίς πρόβλημα με την ένσταση.

Όσο περιμένουμε τα προσωρινά αποτελέσματα, μπαίνουμε στο σαιτ της εεταα, επιλέγουμε το πεδίο “Παιδικοί Σταθμοί” που είναι κοινό και για τα μεγαλύτερα παιδιά που θα εγγραφούν σε ΚΔΑΠ κι ελέγχουμε αν υπάρχουν νεότερα ή ανακοινώσεις.

Αν μέχρι στιγμής δεν έχετε αποφασίσει που να γράψετε το παιδί σας, ενδεχομένως να έχετε αργήσει αν σκοπεύεται να απευθυνθείτε σε δομή με λίγες θέσεις ΕΣΠΑ.  Επίσης, σε κάποιους ιδιωτικούς παιδικούς έπρεπε να είχατε ήδη υποβάλλει αίτηση και να είχε γίνει δεκτή ή, σε κάποιους άλλους, κι ένα αρχικό ποσό προκαταβολής.

Έστω και τώρα, κάντε δυναμικά την έρευνά σας, επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους των δομών και επιδιώξτε να ενημερώνεστε όσο πιο τακτικά γίνεται.

Καλή υπομονή και καλύτερα  αποτελέσματα!

Θα ξαναμιλήσουμε είτε για τις ενστάσεις, είτε για τις εγγραφές και σίγουρα για να σας υπενθυμίσω ότι – οι ωφελούμενες από πέρυσι- ωφείλουμε να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο εξόδου! Θα μας το υπενθυμίσω όταν θα είναι η ώρα του!

 

 

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος