Παιδικό Θέατρο: Ο Μάγος του Οζ, Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ

C:\Users\user\Desktop\ΕΓΓΡΑΦΑ\EFI\theater\2018\magos tou OZ\image1.jpeg

«Ο Μάγος του Οζ»

Μα τι τύχη να ξεκινάει έτσι το φθινόπωρό μας!!! Το κλασσικό παραμύθι του Λ.Φ. Μπάουμ που πρωτοεκδόθηκε το 1900 (!) ξαναζωντανεύει μπροστά στα έκπληκτα μάτια μεγάλων και μικρών από αυτή την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11.30 το πρωί στο Ραδιο Σίτυ, στη Θεσσαλονίκη.

μαγος του οζ πρωτη εκδοση

Το εξώφυλλο από την πρώτη έκδοση του βιβλίου, το 1900.

Η παράσταση μας διηγείται την ιστορία της Δωροθέας, ενός μικρού κοριτσιού από το Κάνσας της Αμερικής που, εξαιτίας ενός κυκλώνα, βρίσκεται ξενιτεμένη στο φανταστικό και πολύχρωμο κόσμο της Χώρα του Οζ!

Όλα είναι πρωτόγνωρα κι εντυπωσιακά, όμως η Δωροθέα θα ήθελε να ξαναγυρίσει σπίτι της και στην αγαπημένη θεία Αιμιλία. Πώς θα τα καταφέρει;

Μα πρέπει να πάει αμέσως στη Σμαραγδένια Πολιτεία και να ζητήσει τη βοήθεια του παντοδύναμου Μάγου του Οζ. Η Δωροθέα θα ξεκινήσει αμέσως το ταξίδι της- αρχικά μόνη, μα στη συνέχεια παρέα με τρεις συντρόφους που θα συναντήσει στο δρόμο της: ένα σκιάχτρο που θα ήθελε να έχει μυαλό, τον τενεκεδένιο άνθρωπο που θα ήθελε να έχει καρδιά και το δειλό λιοντάρι που θα ήθελε να έχει κουράγιο.

Οι τέσσερις ήρωες ξεκινούν για τη Σμαραγδένια Πολιτεία έχοντας την ελπίδα ότι ο Μάγος του Οζ θα τους βοηθήσει να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

 

Η «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης» επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Ράδιο Σίτυ, από 30 Σεπτεμβρίου, με την αγαπημένη περιπέτεια φαντασίας «Ο Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, σε σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη και απόδοση κειμένου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου.

ο μάγος του οζ παιδικό θέατρο 2018 θεσσαλονικη

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, ηθοποιοί, ζογκλέρ, χορευτές, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας! Αξίες ζωής, γέλιο, χαρά, διασκέδαση σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «διδάσκουν» με τον πιο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο ότι κάθε τι που αναζητάει κανείς βρίσκεται στη προσωπική και εσωτερική του δύναμη, την ψυχή του. Οι θεατές περιηγούνται στη χώρα του Οζ μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν πως η μαγεία του Ουράνιου Τόξου υπάρχει δίπλα τους, αρκεί να θέλουν να την δούνε.

Σκοπός του σκηνοθέτη Θωμά Βελισσάρη είναι όλοι οι θεατές να αντιληφθούν πως μόνο όταν εκτιμάμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να γίνουμε ό, τι ονειρευόμαστε! Η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου, που υπογράφει τη διασκευή του έργου, ισορροπεί τη μαγεία και τη χαρά του τσίρκο με τη δύναμη ψυχής.

 ο μαγος του οζ 1

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή- στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου

Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης

Σκηνογραφία: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μουσική: Μανώλης Σταματιάδης

Ενδυματολογία: Ιφιγένεια Μανώλα

Μάσκες: Anna Wassiac

Κατασκευή κοστουμιών: Γαλήνη Ζουμπούλη

Ήχος- Φώτα: Μιχάλης Καραμιχάλης

Φωτογραφίες- Βίντεο: Καρέν Γκιουνασιάν

Διεύθυνση Παραγωγής: Ιφιγένεια Μανώλα

Παραγωγή: Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, www.paidikiskini.gr

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλέξανδρος Καλτσίδης, Αμαλία Ζαγοριανού, Ανδρέας Παπαϊωάννου, Δημήτρης Κουστολίδης, Δημήτρης Βαχτανίδης, Έλενα Παντελίδου, Θεοδώρα Καμπόσου, Μαρκέλα Κυριαζή, Μάρω Καραγιώργου και Περικλής Σταύρου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Πρεμιέρα: Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 11.30 π.μ.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ..

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€. Προπώληση: 10€. Άνεργοι/ Πολύτεκνοι/ Οικογενειακό (πάνω από 4 άτομα): 8€

Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου «Ράδιο Σίτυ» (Παρασκευοπούλου 9 με Β. Όλγας 11)

Πληροφορίες: τηλ.: 2311 284 773

 

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Χριστίνα Αρζουμανίδου τηλ. 2311 284 773

Δημόσιες Σχέσεις/ Επικοινωνία: Έφη Τσαμπάζη

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

2 Σχόλια

  • Avatar
    Απάντηση Σεπτεμβρίου 25, 2018

    Βάσω Δουζένη

    Καλησπέρα σας,
    υπάρχει κάποιο email ώστε να στείλω δελτίο τύπου; Πρόκειται για τη νέα παιδική παράσταση της ομάδας “Σκοινί Κορδόνι”: Ο σούπερ-ήρωάς μου είναι η γιαγιά μου!
    https://www.facebook.com/skoinikordoni1/
    Αν σας ενδιαφέρει μπορώ να στείλω πρόσκληση για να τη δείτε με τον μικρό σας!

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • Olia
      Απάντηση Οκτωβρίου 2, 2018

      Olia

      Καλημέρα!
      Το momfatale.gr αγαπάει το θέατρο και αγαπάει και τις γιαγιάδες, επομένως ΔΕ θα μπορούσε να ΜΗ φιλοξενήσει πληροφορίες σχετικά με την παράστασή σας Ο Σούπερ-Ηρωάς μου η Γιαγιά μου! Σας έχω στείλει μήνυμα για τα διαδικαστικά.

Απάντηση