Οld Fashioned- The Big G.

Για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Old Fashioned έχει διατηρήσει τη θέση του ως το κορυφαίο μιας λίστας από δέκα κοκτέιλ. Με βάση το ουίσκι, δεν υπάρχει τίποτα αναχρονιστικό σε αυτό το κλασσικό Αμερικάνικο ποτό, με το 30% των μπαρ που ερωτήθηκαν σε έρευνα να επιβεβαιώνουν ότι είναι το νούμερο ένα στις προτιμήσεις των πελατών.

ολντ φασιοντ

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει κάτι περισσότερο στο  από ουίσκι, όσο αρτυμένο και γλυκό κι αν γίνει που προσελκύει τους πότες εδώ και 200 χρόνια που κυκλοφορεί.

Στην πραγματικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πρώτο καταγεγραμμένο ορισμό της λέξης κοκτέιλ (γύρω στα 1806), ο οποίος προϋποθέτει   αλκοόλ, ζάχαρη, νερό και bitters.

Ξεκινάμε με ένα καλό ουίσκι/ μπέρμπον και ο κανόνας είναι πάντα ο ίδιος: αν δεν είναι αρκετά καλό για να το πιέις μόνο του, μην μπεις καν στον κόπο να το αναμίξεις.

Το σιρόπι επίσης, μειώνει στο ένα τρίτο το χρόνο παραγωγής με τίμημα όμως στη γεύση και την υφή του ποτού. Τέτοιες λεπτομέρειες, άλλωστε, είναι που μας κάνουν να επιστρέφουμε σε κάποιες μπαρες και να γυρνάμε για πάντα την πλάτη σε κάποιες άλλες.

Συστατικά

Ζάχαρη ½ κουτ.

Angostura bitters 3 πρέζες

Νερό 1 κουτ.

Μπέρμπον 2 μεζούρες

Γαρνιρισμα: φλούδα πορτοκαλιού

Σε χαμηλό ποτήρι με πάγο

 

Παρασκευή

Προσθέτεις ζάχαρη, bitters και νερό σε ένα ένα χαλημό ποτήρι κι ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Γεμίζεις το ποτήρι με πάγο, προσθέτεις το μπέρμπον κι αναδεύεις απαλά μέχρι να αναμειχθεί με τα αρωματικά.

Πιέζεις τη φλούδα από το πορτοκάλι για να ενισχύσεις το άρωμα με τα έλαια πορτοκαλιού και γαρνίρεις το ποτό.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ασχολείται με το εμπόριο,την ηλεκτρονική επικοινωνία, διδασκει αγγλικά και γιόγκα σε παιδια, ασχολείται με το copyrighting και ντύνει με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 7, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 4, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Τα πέντε τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος