Γυναικολόγοι Αλεξανδρούπολης- Δεληγεώργης

Γενικά: Δεληγεώργης Παναγιώτης Κ. (το έχω δει/ γράψει και Δεληγιώργης), εξωτερικός ιατρός, μαιευτήρας- χειρουργός γυναικολόγος, Δ. Μοσχονησίων 6, Τ.25510 37559

Το Στόρυ: Ο κ.Δεληγεώργης, είναι μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος, με σπουδές- ειδικότητα και μετεκπαίδευση στη Γερμανία. Δεν ξέρω αν η λεπτολογία του και η τόσο αυστηρή εφαρμογή του ιατρικού πρωτοκόλλου από την πλευρά του είναι αποτέλεσμα της γερμανικής του παιδείας ή του χαρακτήρα του, πάντως νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι είσαι σε πολύ καλά χέρια, τα οποία δε θα αφήσουν τίποτα στην τύχη, δε θα αμελήσουν να προσέξουν το παραμικρό.

Ας αρχίσουμε από τα πρακτικά όμως. Ο κ. Δεληγεώργης, είναι εξειδικευμένος υπερηχογραφιστής, πράγμα που σημαίνει πως νομιμοποιείται να πραγματοποιεί εξετάσεις όπως ο έλεγχος αυχενικής διαφάνειας (η λεγόμενη αυχενική) και το υπερηχογράφημα Β’ επιπέδου σε 3D/4D.  Διαθέτει μηχανήματα απολύτως προηγμένα και το -σχετικά- νεαρό της ηλικίας του (να είναι 45?) του επιτρέπει να τα χειρίζεται με χαρακτηριστική άνεση.

Στην πρώτη μας επίσκεψη, κάναμε τη Β’ επιπέδου. Η εξέταση κράτησε πάνω από μια ώρα και μου εξήγησε πολύ ευγενικά ότι κατά τη διάρκειά της δε θα μου μιλάει γιατί θέλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Μου διευκρίνισε, άρα, ότι δεν έχω κάτι να φοβάμαι και ότι θα πρέπει να κάνω λίγη υπομονή μέχρι το τέλος της εξέτασης, κατά την οποία θα συζητήσουμε ο,τι θέλω.

Κι έτσι έγινε. Στο τέλος της εξέτασης, μου έδωσε ένα πάκο με 20 σελίδες αναλυτικά όλα τα ευρήματα, έναν dvd με όλη την εξέταση και απάντησε υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις μου. Κλείνοντας, με διευκόλυνε με την πληρωμή, η οποία για την εν λόγω εξέταση είναι 120€ (έναντι 150€ σε Κέντρο Προγεννητικού Ελέγχου στη Θεσσαλονίκη όπου είχα κλείσει αρχικά ραντεβού).

Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο οργάνωνε τη σκέψη και την εξέτασή του, δεν κρατήθηκα και τον ρώτησα: “Ξεγεννάτε κάπου;” και τότε μου απάντησε “Όχι. Το καλύτερο μέρος για να ξεγεννήσετε στην περιοχή είναι το νοσοκομείο.», «Ναι, αλλά δεν είναι οικονομικά αντιπαραγωγικό για εσάς να μη εξασκείται τη μαιευτική;», επέμεινα εγώ. «Προτιμώ να χάνω λεφτά, παρά τον ύπνο μου», μου απάντησε και το θέμα τελείωσε εκεί.

Έτσι ακριβώς θέλω να σκέφτεται ο γιατρός μου. Του το είπα και σε λιγότερο από ένα μήνα τον ξαναεπισκέφθηκα για την πρώτη μου τακτική επίσκεψη σε εκείνον.

Ενώ με είχε ξαναδεί, η επίσκεψη κράτησε μια ώρα και σαράντα λεπτά. Μου πήρε αναλυτικό ιστορικό, μου έκανε κολπικό υπέρηχο (τον πρώτο σε 6 μήνες εγκυμοσύνης!), μαστογραφία και υπέρηχο μαστού (επίσης τον πρώτο), εξωτερικό υπέρηχο, παρατήρησε ότι ο ΑΣ-ΤΟΝ-ΠΟΥΜΕ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ δε μου είχε δώσει σίδηρο και ασβέστιο και τα συνταγογράφησε κατ’ ευθείαν και, τέλος, παρατήρησε ότι ο θυρεοειδής μου δεν έδινε στις αντίστοιχες μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος σταθερές τιμές και με παρέπεμψε σε ενδοκρινολόγο.

Πουθενά δε με πίεσε να πάω σε κάποιον δικό του, ούτε με άγχωσε ότι κάτι μπορεί να έχω. Αντιθέτως, με έκανε να νιώσω σίγουρη πως θα προσέξει εμένα και το παιδί μου, όπως ο κάθε γιατρός οφείλει.

Απαντάει άμεσα στα τηλεφωνήματα και στα μειλ μου – δεν έχει τύχει ούτε μια φορά να μην τον βρω- καταλαβαίνει ότι οικονομικά δε βρίσκομαι σε ανθηρή περίοδο και πάντα με διευκολύνει με μια μικρή έκπτωση και γενικώς, είναι ο γυναικολόγος που χαίρομαι που έχω εδώ στην Αλεξανδρούπολη.

Το Δια Ταύτα:

ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ

IMG_0421

<εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον τοκετό στην Αλεξανδρούπολη>

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

3 Σχόλια

 • Avatar
  Απάντηση Ιουνίου 1, 2013

  m

  mporeis na mou peis to mail tou deligewrgh? gia ton vassara ti 3ereis?

  • Olia
   Απάντηση Ιουνίου 2, 2013

   Olia

   το mail του Βασσάρα δεν το έχω. Τώρα, το τι ξέρω- Ξέρω ότι έχει εξαιρετικά μηχανήματα κι ότι είναι εξειδικευμένος υπερηχογραφιστής. Απλώς,επειδή στο γυναικολόγο δε δείχνουμε τα λαιμά μας, πρέπει να μας ταιριάζει α-πό-λυ-τα και να νιώθουμε εντελώς άνετα. Εγώ δεν ένιωσα έτσι λόγω του αυστηρού κι αμίλητου στυλ και της μεγάλης δυσκολίας στο να κλείσω ραντεβού.

 • Avatar
  Απάντηση Ιουνίου 1, 2013

  m

  eida to keimeno gia ton vassara ok

Απάντηση