Σαμοθράκη, αγάπη μου #3

Ο καιρός περνάει γρήγορα όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι και  η άνοιξη είναι ήδη εδώ. Πριν καλά-καλά το καταλάβετε,  θα πολιορκείστε από το καλοκαίρι. Ακριβώς τη στιγμή που ο υδράργυρος θα ανεβαίνει και ο ιδρώτας θα καταβαίνει, περίπου όλοι όσοι με ξέρουν στον πλανήτη θα θυμηθούν ότι ζω στη Σαμοθράκη!

Από τη στιγμή που θα γίνει αυτή η αρχική σκέψη, μέχρι να συσχετίσει ο εγκέφαλος τη Σαμοθράκη με το νερό (ΝΕΡΟ, ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ: νερό από πηγή ή ποταμίσιο- νερό που ξεχύνεται από καταρράκτες, που ρέει από μυστικές πηγές κάτω από αρχαίες ελιές- νερό γαλάζιο, θαλασσινό, πεντακάθαρο, βαθύ, λατρεμένο από σωρό ψαριών κι ανθρώπων-νερό υπέροχο, αληθινό και φρέσκο!), προκαλώντας ένα εγκεφαλικό κύμα δροσιάς να ξεσπάσει σε όλο του το σώμα, μέχρι να καταλήξει οτι η Σαμοθράκη είναι το τέλειο μέρος για καλοκαιρινές διακοπές- θα χρειαστούν περίπου πέντε δευτερόλεπτα.

Στα πέντε αυτά δευτερόλεπτα, ο επίδοξος ταξιδευτής με έχει ξεθάψει κάπου μέσα από την ατζέντα του και μου έχει τηλεφωνήσει “με όλο το θάρρος” για να με ρωτήσει “δυό πραγματάκια, μωρέ” που συνήθως είναι δέκα.

Πριν τρία χρόνια, απαντούσα “απλά έρχομαι εδώ- δε μένω εδώ, δεν ξέρω”.

Πριν δύο χρόνια, απαντούσα και μετακόμιζα.

Πριν ένα χρόνο, απαντούσα και γεννούσα.

Φέτος, λέω να προετοιμάσω ένα απόλυτα υποκειμενικό οδηγό Σαμοθράκης που να καλύπτει θέματα διαδρομών, εξοπλισμού, διαμονής και διατροφής.

Με όλο το θάρρος, περιμένω τις ερωτήσεις σας.

Mom Fatale Featuring Evgenia Papapetrou

Vatos, Samothraki by Eugenia Papapetrou

(Tip: Αν ζείτε μόνιμα σε τόπο διακοπών, σκάψτε μια μικρή βαθιά τρύπα τον Ιούνιο, βάλτε το κινητό σας μέσα και ασχοληθείτε ξανά τον Οκτώβριο.)

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος